Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Україна в роки німецької окупації



1.Захопивши Україну, німці розчленували її на окремі частини:Буковина, Одеська та Ізмаїльська області, частина Вінницької та Миколаївської областей були віддані Румунії. Ці землі отримали назву «Трансністрія»; Галичина разом з польськими територіями ввійшла до складу окремого генерал-губернаторства; більшість українських земель увійшла до складу Рейхскомісаріату-«Україна» на чолі з фанатичним нацистом, катом українського народу Е. Кохом. Це адміністративне утворення включало 63, 6 % всієї території України; прифронтові області (Чернігівська, Сумська, Харківська, Донбас) підпорядковувалися військовому командуванню.

2.Відповідно до «теорії расової винятковості німецької нації» українці підлягали масовому знищенню. Справжній геноцид здійснювався проти єврейського народу.

3. Гітлерівці грабували матеріальні і людські ресурси України. До Німеччини вивозилися продовольство, обладнання, сировина, коштовності, чорноземи, а також робоча сила. З України на примусові до Німеччини було вивезено 2,4 млн. чоловік.

4. Обмежувалися постачання міст продовольством, медичне обслуговування, освіта. Українці перетворювалися на людей «третього сорту».

Таким чином, окупаційний режим відзначався винятковою жорстокістю. Але він виявився неефективним, бо не забезпечив покори українського народу. Навпаки, нацистський «новий порядок» викликав масовий рух Опору в Україні.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 193 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...