Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Web для просування товарів і послуг



Це передусім - засіб масової інформації, оскільки основними інструментами просування товарів і послуг є publicity, advertising, public relations - дисципліни, які в зарубіжних Внз вивчаються при підготовці фахівців з "communications"(у Російських Внз аналога такої спеціальності немає. У вільній інтерпретації communications можна розглядати, як засоби і методи спілкування у бізнесі, інформаційної дії на споживача).

Publicity - ця згадка в розповіді, репортажі, статті про товар або послугу з вказівкою, хто реалізує цей товар або послугу. Це ще не реклама, це просто згадка про фірму, що реалізовує цей товар або послугу, але згадка в позитивному ключі.

Advertising - ця серйозніша згадка(сповіщення, оголошення) про фірму, товар, послугу, побудоване по певній структурі. У нашій країні advertaising найчастіше ототожнюється з рекламою.

Public relations - це дисципліна, що вивчає способи формування громадської думки. Оскільки формувати громадську думку можна різними способами, в public relations виділяється т.з. "чорний піар(PR - від Public Relations) ", в якому допускається обман, приховання інформації, дезинформація, та ін. Фахівці PR в цілях боротьби з чорним піаром створили всесвітню організацію, яка має свій статут. У цьому статуті визначені допустимі принципи і способи впливу на громадську думку.

Оскільки Web для просування товарів і послуг є засобом масової інформації, величезне значення для нього має аудиторія, яка в даному конкретному випадку складається з відвідувачів сайту.

Структура такого Web є або електронною дошкою оголошень(BBS - Bulletin Board System), або журналом, або бюлетенем, або електронною газетою, що містить значну кількість статей. Домашня сторінка такого Web зазвичай містить зміст, з якого за допомогою гіперпосилань можна перейти до необхідного розділу даного ЗМІ.

Окрім домашньої сторінки і сторінок з основним матеріалом(прес-релізи, реклама, спеціальні статті і репортажі), Web - сайт може містити спеціальні розділи, що притягають відвідувачів і формують у них бажання відвідати цей сайт повторно.

За достовірність публікованої на Web інформації власник Web відповідальності може і не нести. Відповідальність може бути покладена на того, хто надав інформацію - про це зазвичай робиться попередження на домашній сторіночці.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 283 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...