Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Глава 1.Види Інтернет – представництв



У основі будь-якої комерційної діяльності лежить маркетинг - система управління виробничо-збутовою діяльністю фірми, орієнтована на отримання прибутку за допомогою активного впливу на ринкові умови і процеси. У основі маркетингу лежить рішення трьох укрупнених проблем: з'ясування сьогоднішнього стану фірми, вироблення планів на майбутнє, визначення шляхів здійснення цих планів, які можуть бути деталізовані у вигляді комерційних завдань таким чином: щоб отримати прибуток, необхідно продати товар або послугу.

Щоб продати щось, потрібно його мати, і потрібно інформувати потенційних покупців про Вашу готовність продати. Крім того, проданий товар(чи послугу) потрібно доставити до споживача. Звідси, основними комерційними завданнями фірми є: отримання товару (його виготовлення, або купівля...

); з'ясування складу потенційних споживачів; з'ясування складу потенційних покупців; інформування потенційних покупців і споживачів про наявність у Вас цього товару і Ваш намір його продати(чи готовності надати цю послугу); продаж товару(надання послуги) і отримання грошей за реалізований товар або послугу; доставка товару; гарантійне обслуговування. Крім того, існують додаткові комерційні завдання, пов'язані з проведенням спеціальних заходів по вивченню ринків.

З точки зору фахівців з автоматизації перераховані завдання зводяться до наступного набору елементарних операцій:

-при проведенні ринкових досліджень: пошук інформації; її отримання; обробка;

-при просуванні товарів: створення образу фірми; реклама товарів і послуг; формування позитивного відношення до результатів діяльності фірми;

-при реалізації товарів: інформування покупців; оформлення заявок на товари і послуги; оплата; доставка.

Використати Internet при рішенні цих завдань можна у вигляді наступних послуг:

- комунікаційні послуги(обмін інформацією з філіями, постачальниками, клієнтами, громадськістю);

- автоматизований пошук інформації;

- отримання інформації за допомогою електронної пошти, ftp, телеконференцій...;

- використання видаленого доступу для обробки інформації в режимі ONLINE;

- надання інформаційних послуг;

- розробка і розміщення в Мережі Web - представництва фірми для проникнення на ринок, просування товарів, інформування покупців, оформлення заявок на товари і послуги, вивчення думок покупців, споживачів, фахівців; для проведення інших спеціальних заходів по вивченню ринків; для реалізації торгового процесу(оплата товарів і послуг, їх доставка покупцеві, і ІН.-) -

Серед перерахованих послуг особливе місце по своїх можливостях займає створення і ведення(експлуатація) Web - представництва фірми.

Виходячи із загальних завдань комерційної діяльності в Інтернет, Web - представництво фірми може бути використане в наступних цілях:

1) Присутність в Internet, тобто оголошення про існування такої фірми, рід її діяльності, імідж(Web присутності в Інтернет).

2) Інформування потенційних клієнтів фірми про вироблювані нею товари і послуги(інформаційний Web, або Web для інформування клієнтів про вироблювані товари і послуги).

3) Просування товарів і послуг(Web для просування товарів і послуг).

4) Зворотний зв'язок: вивчення думок покупців, споживачів, фахівців оптової і роздрібної торгівлі, промисловості(Web із зворотним зв'язком).

5) Проведення спеціальних заходів по вивченню ринків(дослідницький Web і Web віртуального співтовариства фірми).

6) Прийом від клієнтів заявок на товари і послуги(Web електронної комерції).

7) Оплата товарів і послуг(Web електронної комерції).

8) Доставка товарів і послуг покупцеві(Web електронної комерції).

9) Сервісне і гарантійне обслуговування клієнтів(Web сервісного і гарантійного обслуговування).

10) внутріфірмове навчання співробітників(наприклад, при великій розкиданості фірми) - Web внутріфірмового навчання співробітників.

11) Спільна реалізація проектів видаленими виконавцями(Web для спільного проектування).

Кожен з перерахованих видів Web - представництв має свої особливості, які відбиваються в його структурі і функціях.

Деякі засоби для створення Web - представництв(наприклад, Microsoft FrontPage) містять спеціальні майстри, що дозволяють автоматизувати процес виготовлення Web, - сайту заданої архітектури.

При створенні Web - представництва фірми може переслідуватися декілька цілей, внаслідок чого ускладнюється структура представництва. Розглянемо особливості елементарних видів Web - представництв.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...