Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Classification of workplaces for danger of human hitting by electric current (ПУЭ - 86)



All of production workplaces due to the danger for people hitting by electric current are distributed on three classes: high risk, very dangerous, without high danger.

Наприклад, в переліку вказані такі чинники:

- рухомі самохідні і переміщувані вручну машини, механізми та пристосування (необхідно вказувати, які машини і механізми можуть наїхати на техніка, що транспортує певний об'єкт на ПК, або впливати на нього, коли він монтує цей об'єкт на ПК).

- рухомі незахищені елементи літаків - стулки відсіків, двері, люки, закрилки, які можуть впливати на техніка при монтажі або демонтажі пристрою.

Інші небезпечні і шкідливі виробничі чинники з переліку потрібно проаналізувати на предмет наявності їх при експлуатації пристрою, що проектується, а також вказати обставини їх впливу.

Особливу увагу потрібно приділити чиннику підвищення напруги постійного (указати якого, в якій мережі живлення, якого вузла) або змінного (вказати величину струму, який ланцюг в схемі) струму, замикання яких може статися через тіло людини. Цей чинник необхідно проаналізувати всебічно, тобто вказати, що вплив струму може мати місце при випадковому дотику до відкритих струмопровідних частин, наприклад, при пробої ізоляції, обриві, перетиранні проводок та замиканні на корпус і т.п.

Потрібно вказати, до якого приміщення відносяться умови експлуатації пристрою, що проектується, за ступенем небезпеки ураження людини електричним струмом, тобто де буде пристрій встановлюватися: на літаку, на відкритому повітрі, в підвальному приміщенні, адміністративній будівлі), оскільки саме від цих умов буде залежати перелік заходів захисту від дії електричного струму.





Дата публикования: 2014-12-25; Прочитано: 189 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...