Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

ВИСНОВКИ. В науково-дослідницькій роботі було розглянуто мікроконтролерний пристрій для електропунктури



В науково-дослідницькій роботі було розглянуто мікроконтролерний пристрій для електропунктури. Даний пристрій заснований на принципах впливу електричними сигналами на біологічно активні точки (БАТ) організму пацієнту. Пристрій відноситься до фізіотерапевтичних апаратів.

Терапевтичні імпульси мають форму, яка використовується в зарубіжних і вітчизняних портативних апаратах такого ж призначення (наприклад, «Perseu», «ЧеНС»). Передбачене регулювання по частоті проходження імпульсів і їхній потужності. Даний прилад дозволяє одночасно з виконанням терапевтичних процедур спостерігати за станом БАТ. Частота лікувальних імпульсів знаходиться в межах 2 Гц...2 кГц. Лікувальний імпульс на активному електроді («Акт.») двуполярний щодо пасивного електрода («Пас.»). Він складається з позитивного близького до прямокутного імпульсу і гострого негативного імпульсу самоіндукції, спадаючого по експоненті.

Завдяки наявності у пристрою підключення до СОМ-порту комп’ютера лікар має можливість вести запис проходження сеансу, вести логфайл процедури.

В пристрої використовується звукова (динамік) і візуальна (три 7-ми сегментних індикатори) індикація. Також, при підключенні ПК, показники виводяться на монітор.

Список джерел інформації

1. Популярные цифровые микросхемы, В. Л. Шило, Челябинск, «Металлургия», 1989;

2. Довідник. Напівпровідникові прилади: діоди випрямні, стабілітрони, тиристори. / Під загальною редакцією А.В.Голомедова - М.: (Радіо і зв'язок), 1989.

3. Довідник. Напівпровідникові прилади: транзистори. - Л.: (Энергоатомиздат), 1984.

4. PIC-микроконтроллеры. Практика применения. К. Тавернье. Пер. с фр. — М: ДМК Пресс, 2009.

5. Гаваа Лувсан. Традиционные и сов­ременные аспекты восточной рефлек­сотерапии. — М.: Наука, 2006

6. Ф. Г. Портнов. Электропунктурная рефлексотерапия. — Рига: Зинатне, 2007.

7. Д. Н. Стояновский. Рефлексоте­рапия: Справочник. — Кишинев: Картя Молдовеняскэ, 2004.

8. Д. М. Табеева. Руководство по иглорефлексотерапии. —М.: Медицина, 2001.

9. И. С. Ролик и др. Справочник реп­резентативных точек электроакупунктуры по Р. Фоллю. М.: МЦ «.Систе­ма», 2001

10. В. И. Шапкин и др. Рефлексоте­рапия в комплексном лечении заболеваний и травм нервной системы. — Ташкент: Медицина, 2007.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 571 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...