Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Налаштування приладу



Ввімкнути прилад. Повзунок R14 («W») слід вивести у верхнє за схемою положення, щоб на первинну обмотку Т1 не надходили лікувальні імпульси. Далі треба підключити живлення до приладу і підстроюванням R2 домогтися того, щоб показання на індикаторі залишалися не змінними як при замкнутих, так і при розімкнутих електродах «Акт.» і «Пас.». Через невелику асиметрію плечей мультивібратора на DD1.1 і DD1.2 показання будуть дещо більшими від нуля. Ця особливість дозволяє відстежувати полярність напруги на електродах і полегшує запуск мультивібратора (з цією ж метою введено резистори R5, R6). Якщо ж добитися незмінних показань не вдається, значить перекіс плечей мультивібратора стався в «неправильну» сторону і тоді потрібно буде поміняти місцями конденсатори С1 і С2.

Тепер можна підібрати резистор R7 по необхідній гучності в телефоні BF1.

При наявності осцилографа можна проконтролювати форму сигналу на колекторі VT2. Імпульс на первинній обмотці трансформатора повинен припинятися при залишковій напрузі на ній не менше 1...2 В при движку R14 («W») в нижньому положенні (максимальна потужність). Якщо це не так, потрібно буде зменшити ємність конденсатора С4. При відсутності осцилографа можна скористатися наступним способом перевірки правильності вибору ємності цього конденсатора. Треба включити в ланцюг живлення міліамперметр на межі 50...100 мА, встановити максимальну частоту проходження імпульсів (повзунок R13 ліворуч) і, плавно опускаючи повзунок R14, спостерігати за зміною споживаного струму. Якщо буде спостерігатися досить різкий стрибок струму, після якого струм змінюватися вже не буде, значить треба зменшити ємність конденсатора С4.

Оскільки розкид параметрів трансформатора Т1 може бути дуже великий, то на закінчення налагодження корисно підібрати опір резистора R4 в ланцюзі активного електрода. Критерій правильного вибору - мінімальне відчуття «печії» при достатній інтенсивності впливу на БАТ.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 298 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...