Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Множина геохімічних класифікацій хімічних елементів



Таких класифікацій існує множина (класифікації Гольдшмідта, Вернадського, Ферсмана, Перельмана, Щербакова і т.д.). Може навіть скластися враження, що майже не кожний великий авторитет в області геохімії пропонував власну класифікацію, відмінну від інших. Може виникнути питання, яка з них – сама правильна?

Всі вони правильні, так як завжди існує можливість складання множини класифікацій для одних і тих же об’єктів на підставі використання різних класифікаційних ознак. При цьому обов’язковими умовами коректності подібних класифікацій є якісна однорідність ознак, покладених в основу класифікації, вичерпна повнота, а також відсутність перекриттів між підрозділами.

Основою більшості геохімічних класифікацій є Періодична таблиця хімічних елементів Д.І. Менделєєва, де атоми за їх хімічними властивостями розбиті на групи і ряди, і яка, тому може розглядатися як найбільш ранній варіант не тільки хімічної, але і геохімічної класифікації. Виходячи з періодичної таблиці різними дослідниками робилися неоднократні спроби геохімічної класифікації елементів, яка б надавала можливість за положенням елементу в періодичній системі пояснити поведінку його в природничих процесах і його природні асоціації з іншими елементами.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 386 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...