Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 2. 16-річному Борису на день народження його сестра Олена подарувала мотоцикл



16-річному Борису на день народження його сестра Олена подарувала мотоцикл. Через деякий час Борис обміняв подарований мотоцикл на мотоцикл іншої марки у свого друга Сашка. Через п'ять днів придбаний у Сашка мотоцикл було викрадено. Мати Бориса звернулась до Сашка з вимогою про повернення подарованого сину мотоцикла, на що одержала відмову, після чого звернулася з позовом до суду про витребування мотоцикла, який був подарований Борису.

Яке рішення повинен постановити суд?

Дайте юридичну оцінку діям учасників відносин.

Задача 3

Директор автотранспортного підприємства видав наказ, яким за-
боронив бухгалтерії виплачувати слюсарю Сидорову належну йому
заробітну плату і дав розпорядження видавати зарплату його дружині.
Прийняття таки заходів у наказі було мотивоване тим, що Сидоров
зловживав спиртними напоями.

Дайте юридичну оцінку наказу директора.

Задача 4

Виїжджаючи в довгострокове відрядження, Лукіна вимагала, щоб чоловік видав їй розписку в тому, що в її відсутність він не буде продавати належний їм речей. Така розписка не тільки була написана чоловіком Лукіної, але й посвідчена нотаріусом.

Повернувшись через півроку додому, Лукіна з’ясувала, що її чоловік продав телевізор своєму знайомому. Лукіна пред’явила до останнього позов про визнання договору купівлі-продажу телевізора недійсним. До позовної заяви була додана розписка чоловіка.

Яке рішення повинен винести суд?





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1712 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...