Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Хід рішення. 1. Північно-Східний економічний район поєднує 3 адміністративні області: Харківську, Полтавську і Сумську



1. Північно-Східний економічний район поєднує 3 адміністративні області: Харківську, Полтавську і Сумську, значить Хрьковский завод працює на території досліджуваного економічного району.

2. Для доказу обґрунтованості виділення регіону в самостійний економічний район, необхідно довести, що завод «Электротяжмаш» є спеціалізованим підприємством регіону. Для цього спочатку расчитывает вартість продукції, що реалізується за межами регіону (Спв):

Далі визначається коефіцієнт товарності продукції по формулі (4.2)

.

Висновок: Поскольку Кт < 1, то спеціалізація мається і регіон може бути виділений в окремий економічний район.

Задача 3

Визначити річну економію від спеціалізації машинобудівного заводу, річний обсяг виробництва якого 1500 автомобілів у рік. Початкова собівартість виробництва 1 автомобіля 10000 грн у результаті спеціалізації знизилася на 4%, а початкові витрати на транспортування продукції 0,5 грн. тонна/км знизилася на 1,5%. Ареал реалізації продукції 2500 км. Кожен автомобіль важить 1,3 тонни.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 252 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...