Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Виробничий менеджмент. Різниця менеджменту виробничого підприє­мства від інших видів управління обумовлена метою такого підприємства



Завданням його управління є виробництво товарів або надання послуг, іншими словами — задоволення соціальних потреб або потреб клієнтів че­рез ринок.

На відміну від інших видів менеджменту, виробничий менеджмент в усіх своїх рішеннях повинен керуватися економічними результатами діяль­ності. Будь-яке рішення, яке приймається в сфері виробничого менедж­менту, — це захід економічного характеру.

В даному аспекті менеджмент, скоріш за все — практична діяльність, ніж наука або професія, хоча він обіймає і те і інше. Його завдання спочатку зробити бажане можливим, а потім і реальним.

Якщо раніше успішним менеджером був той, хто швидше всіх реагу­вав на зміну ситуації на ринку, то нині ним вважається спеціаліст, який не тільки активно реагує на зміни на ринку, але й сам змінює ринок, створює для свого підприємства нові ринки.

Головне в менеджменті — ставити цілі, які відповідають інтересам підприємства, роблять його рентабельним.

Менеджмент дозволяє підприє­мству бути більше, ніж сума його окремих компонентів — капітал і співро­бітники. Адже підприємство — це насамперед люди. Отож менеджмент пов'язаний саме з організацією роботи людей.

5. Менеджмент як процес прийняття управлінських рішень. Будь-яка си­туація, що виникла в процесі управління, є завданням для керівника — менеджера і вимагає від нього прийняття рішень стосовно зміни мети та програми дій. Будь-яке управлінське рішення є результатом зворотного зв’язку з ринком та іншими елементами зовнішнього середовища.

Прийняття рішень — прерогатива менеджерів усіх рівнів, які мають відповідні повноваження. Менеджер розглядає прийняте рішення з точки зору осіб, які відповідають за доведення рішення до виконавців і осіб, які забезпечують контроль виконання.

Аналіз інформації та прийняття на її основі управлінських рішень скла­дають технологію менеджменту.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 710 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...