Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Прокуратура Сумщини констатувала, що жодного серйозного порушення прав журналістів в області не зареєстровано



Прокуратурою Сумської області проведено перевірку, яка мала на меті виявити порушення прав журналістів. Про це повідомили УНІАН у прес-службі Генеральної прокуратури Укра­їни.

Як заявив прокурор Сумської області Юрій Ударцов, жодного серйозного порушення тут не було зареєстровано. Щоправда, як зазначив він, інколи трапляються ситуації, коли журна­лістам не дозволяють бути присутніми на апаратних засіданнях міськради. Такі випадки Ю. Ударцов вважає “необґрунтованою відмовою” і нагадує, що відмову в акредитації журналі­ст має право оскаржити в суді.

Тим часом Шосткінська міжрайонна прокуратура направила до суду кримінальну справу, порушену проти начальника міського РАГСу за перешкоджання професійній діяльності жур­налістів.

Як ідеться в повідомленні Генпрокуратури, “у Шостці з 1991 року виходить популярний тижневик “Перекресток”, заснований місцевою телекомпанією. Неабиякий інтерес читачів викликала його постійна рубрика “Архіваріус”, де друкувалися дані про народжуваність, смертність та кількість одружень за тиждень. Цю інформацію з дня існування видання нада­вали у міському РАГСі. Але віднедавна його начальник почала відмовляти журналістам у співробітництві, мотивуючи відмову тим, що газета “не хоче натомість безкоштовно друку­вати їхню рекламу”. Не допоміг і офіційний письмовий запит головного редактора. Газеті довелося рубрику згорнути і звернутися за допомогою до прокуратури.

Прокурорська перевірка підтвердила законність вимог журналістів і вказала на неправоту чиновниці, яка, до слова, має юридичну освіту, а отже, повинна знати про ст. 171 Кримінального кодексу України, яка за перешкоджання професійній діяльності журналістів передбачає санкції аж до обмеження волі на три роки.

Утім, ця начальниця виявилася недобросовісною і в інших ділах − невдовзі працівники міліції спіймали її в момент отримання тисячі доларів за термінову реєстрацію шлюбу. Тепер їй загрожує ще й покарання за хабарництво (УНІАН, 28 жовтня 2003 року).

***





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 232 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...