Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

З ПРАВОЗНАВСТВА



Реферат – це скорочене викладення наукової роботи (статті, монографії) з конкретної теми. Творчій підхід до написання реферату передбачає виділення в роботі, що реферується, головної думки та аргументацію на її користь, висновки.

Реферат може бути написаний з використанням кількох джерел, також підпорядкованих одній темі.

Написання такого реферату включає ряд етапів:

1.Вивчення літератури з конкретної теми.

2.Написання реферату

3.Представлення реферату викладачеві на перевірку

4.Захист реферату.

Написання реферату передбачає передусім складання плану (простого або складного), вступ, посилання на використаний в тексті фактичний, статистичний, нормативно-правовий матеріал, висновки по темі в цілому, в яких, в залежності від теми, бажано висловити власну думку, власне ставлення до проблеми, що вирішується.

В кінці реферату складається список використаних джерел (нормативних актів), літератури.

Оптимальним для реферату вважається використання не менш як 4 джерел.

Загальний обсяг реферату повинен складати не менш як 24 аркушів шкільного зошиту у рукописному варіанті.

Якщо реферат виконується на друкарській машинці або комп’ютері на сторінках формату А-4, то тут загальний обсяг повинен бути не менш 18 аркушів при таких параметрах:

Шрифт - 14

Верхнє поле - 20 мм.

Нижнє поле - 20 мм.

Ліве поле - 25 мм.

Праве поле - 10 мм.

Якщо реферат виконується на сторінках формату А4 у рукописному варіанті,

(що також дозволяється), то його обсяг повинен бути не менш 15 аркушів.

Текст реферату включає предмет, характер і мету роботи, метод проведення роботи, конкретні результати, висновки щодо особливостей, ефективності, можливості застосування здобутих результатів.

Зміст реферату включає вступ, номери й найменування всіх розділів, підрозділів та пунктів основної частини, висновки, перелік посилань, а також документів із зазначенням номерів сторінок, на яких розміщується початок матеріалу.

Вступ має складати 1-1,5 сторінки тексту. В ньому слід визначити актуальність теми, її значення та місце у суспільному житті.Тут студент повинен сформулювати мету написання роботи і перелік задач, які необхідно вирішити.

Основна частина - це є сама робота. В цій частині виділяються заголовками окремі розділи, які розглянуті у відповідності з комплексом сформульованих задач. В залежності від обраної теми змінюється зміст основної частини.

Висновки мають обсяг не більш 0,5 -1 сторінки. Цей розділ логічно, змістовно, коротко й аргументовано підводить підсумки роботи. Перелік посилань – це перелік книг, статей, нормативних актів тощо. Відомості про використання джерела треба давати відповідно до вимог стандарту. Літературу рекомендується розташовувати у такому порядку.

На початку переліку подають нормативні, офіційно-документальні, директивні та державні матеріали, далі подають книги, статті та інші джерела на мові оригіналу.

Все подається у алфавітному порядку.





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 276 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...