Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розрахунки з учасниками ПФГ»



За дебетом рахунка 36 «Розрахунки з покупцями та замов­никами» відображається продажна вартість реалізованої проду­кції, товарів, виконаних робіт, наданих послуг (у тому числі на виконання бартерних контрактів), яка включає податок на додану вартість, акцизи та інші податки, збори (обов'язкові платежі), що підлягають перерахуванню до бюджетів та включені у вартість реалізації, за кредитом — сума платежів, які надійшли на рахун­ки підприємства в банківських установах, у касу, та інші види розрахунків. Рахунок 36 — активний. Сальдо рахунка відображає заборгованість покупців та замовників за одержані продукцію (роботи, послуги). Для недопущення виникнення на ньому кре­дитового сальдо, облік попередніх оплат, отриманих від покуп­ців, необхідно вести на пасивному рахунку 681 «Розрахунки за авансами одержаними».

На субрахунку 362 «Розрахунки з іноземними покупцями» аналітичний облік ведеться в гривнях та валюті, обумовленій до­говором.

На субрахунку 363 «Розрахунки з учасниками промислово-фінансової групи» узагальнюється інформація про розрахунки з учасниками промислово-фінансової груми.

Аналітичний облік розрахунків з покупцями та замовника­ми ведеться за кожним покупцем та замовником за кожним пред'явленим до сплати документом. Реєстром аналітичного обліку є Відомість аналітичного обліку по рахунку 36 «Роз­рахунки з покупцями та замовниками» ф. 11.8. с.-г. У ві­домості наводиться перелік всіх покупців та замовників, які мали стосунки за звітний період або заборгованість за попе­редні періоди. За кожним з них показують залишки на поча­ток і кінець місяця і обороти за дебетом та кредитом за звіт­ний період. Заповнюється відомість на підставі реєстрів ф. 11.1 с.-г., ф. 11.2 с.-г., первинних документів та аркушів-розшифровок.

Синтетичний облік розрахунків з покупцями та замовниками ведуть в журналі-ордері 11 с.-г. Записи в журнал-ордер 11 с.-г. з кредиту рахунку 36 «Розрахунки з покупцями та замовника­ми» здійснюють на підставі Відомості ф. 11.8 с.-г. Схема обліко­вих записів представлена в додатках 25, 26.

Таблиця 4.4





Дата публикования: 2014-11-29; Прочитано: 4097 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...