Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 2. Вибрати прийнятний варіант конкурсної ціни на основі поданих у таблиці даних про можливості підприємства і ймовірності оцінки ситуації. № п\п



Вибрати прийнятний варіант конкурсної ціни на основі поданих у таблиці даних про можливості підприємства і ймовірності оцінки ситуації.

№ п\п Запропонована ціна, гр.од. Витрати, гр.од. Імовірність виграти торг
      0,25
    0,15
    0,3
    0,2
    0,1

VІ. Графічний диктант

Відповісти на поставлені питання. Результати відповідей розмістити в таблиці, умовно позначаючи правильну відповідь знаком (+), а неправильну – знаком (–).

1. Усі методи й способи встановлення ціни умовно можна поділити на чотири групи: диференційовані, ринкові, витратні, економетричні.

2. Прямі накладні витрати – витрати, величина яких знаходиться в прямій залежності від кількості випущених виробів або часу на їх виготовлення.

3. Метод ціноутворення, заснований на повних витратах, полягає в підсумовуванні сукупних витрат (прямих і непрямих), прибутку і податку на додану вартість.

4. Сутність методу ціноутворення на основі змінних витрат полягає у формуванні ціни, що складає з таких елементів: змінних витрат, маржинального доходу або маржинального прибутку, а також акцизного збору.

5. До витратних методів ціноутворення відноситься встановлення цін на основі аналізу беззбитковості й одержання достатньої суми цільового прибутку.

6. До ринкових методів визначення цін відноситься метод установлення цін у процесі життєвого циклу товару.

7. Життєвий цикл товару й окремі його фази є постійними в часі.

8. Ринковим методом є метод установлення цін у рамках товарної номенклатури.

9. У разі труднощів вимірювання витрат на товари можна використовувати метод поточної (середньої) ціни на ринку.

10. Метод питомих показників використовується для визначення й аналізу цін невеликих груп продукції, що характеризуються наявністю одного основного параметра, величина

Таблиця відповідей:

                   
                   




Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 525 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...