Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Назви і визначення



Маяк - денний і нічний орієнтир, що представляє собою капітальне спорудження, переважно баштового типу, відмітної форми і фарбування, установлений на березі або в морі на гідротехнічній підставі. Маяк обладнується світлооптичним апаратом, що забезпечує дальність видимості білого вогню більше 15 миль або наведених до нього кольорових вогнів не менш 10 миль. Маяки звичайно обслуговуються особовим складом, але окремі з них можуть не обслуговуватися і діяти автоматично.

Світловий навігаційний знак - денний і нічний орієнтир, що представляє собою орієнтир того ж виду що і маяк, але частіше ажурної конструкції з відмітними щитами і топовими фігурами для поліпшення видимості. Світлові знаки діють автоматично. Світлооптичний апарат з дальністю видимості білого або наведених до нього кольорових вогнів до 10 миль. Як правило, не має постійного обслуговуючого персоналу.

Морський навігаційний вогонь (вогонь) - нічний навігаційний орієнтир, що представляє собою світлооптичний апарат, що діє автоматично, і встановлений на будинку, щоглі, стовпі або іншому не спеціально побудованому для нього спорудженні. На затонулому судні із частинами над водою вогонь може бути встановлений безпосередньо на надводній частині судна.

Не світловий навігаційний знак - спорудження такого ж виду, як і знак, що світить, але не має світлооптичного апарату.

Світлооптичні апарати маяків знаків і вогнів можуть бути кругової або спрямованої дії (секторні, створні).

Всі маяки, знаки і вогні повинні бути визначені як геодезичні пункти із середньою квадратичною похибкою не гірше ± 2 м, а висотні оцінки не гірше ± 0,1 м.

Плавучий маяк - судно різко відмітного фарбування з характерними надбудовами, установленої на якорі в певному місці з точно певними координатами. Плавучі маяки обладнуються світлооптичними апаратами, радіотехнічними і звукосигнальними установками.

Всі обслуговуючися маяки, як правило, включаються із заходом сонця і вимикаються зі сходом сонця.

Маяки, що не обслуговуються, якщо на них не встановлений світловий вимикач (фотодіод), світять цілодобово.

Деякі маяки і знаки в районах інтенсивного судноплавства і на підходах до портів світять цілодобово.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 393 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...