Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організації роботи ЗНО



Навігаційне обладнання морів здійснюється наступними методами:

- "Забезпечення по площі" - розвиток мережі радіотехнічних, зорових і звукосигнальних ЗНО для покриття робочими зонами цих засобів найбільших площадей;

- "Забезпечення по напрямку (маршруту)" - розвиток радіотехнічних, зорових і інших видів ЗНО уздовж рекомендованих шляхів, фарватерів і каналів.

Засоби навігаційного обладнання повинні:

- забезпечувати необхідну точність визначення місця;

- діяти безперебійно, постійно або відповідно до встановленого і оголошеного режиму і характеристики;

- бути зручними для використання мореплавцями і простими в експлуатації;

- забезпечувати безпека мореплавання в будь-який час доби, незалежно від метеорологічних умов, при мінімальних витратах на будівництво і експлуатацію.

З урахуванням забезпечення найбільш повного безпечного судноводіння і мінімальних витрат на зміст можуть установлюватися наступні режими роботи ЗНО:

- безперервний;

- за розкладом;

- за заявками.

Терміни припинення і поновлення дії берегових ЗНО, а також постановка, заміна і зняття плавучих ЗНО, оголошуються в Повідомленнях мореплавцям і керівництвах для плавання ("Вогні і знаки", РТСНО і інших).

Тимчасове поновлення роботи ЗНО, коли загальна навігація закрита, може бути зроблене за заявкою зацікавленої організації.

Організаційні засоби навігаційного встаткування поєднуються:

- опорні наземні станції радіонавігаційних систем у ланцюзі (системи);

- автоматичні світлові маяки, радіомаяки, звукосигнальні установки, радіолокаційні маяки- відповідачі, станції РНС, що працюють періодично, плавучі застереженні знаки, розташовані в одному районі моря (у бухті, затоці) - у групу ЗНО, шляхову ділянку, дистанцію шляху.

Маяки, залежно від кількості встановлених на них засобів навігаційного обладнання, діляться на три класи.

__________





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 492 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...