Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Дефекти зварних з’єднань та причини їх утворення



Види дефектів. Дефекти зварних з'єднань бувають зовнішні і внутрішні. До зовнішніх дефектів при дуговому і газовому зварюванні належать: нерівномірність поперечного перерізу по довжині швів, незаплавлені кратери, підрізи основного металу, зовнішні тріщини, відкриті пори тощо. Внутрішні дефекти: непроварення кромки або несплавлення окремих шарів при багатошаровому зварюванні, внутрішні пори і тріщини, шлакові включення тощо.


Контактне точкове і шовне зварювання може дати великі вм'ятини в основному металі, які ослаблюють місця зварювання, пропалини і виплески металу, а всередині зварних з'єднань - тріщини, пори та інші дефекти.

Причини утворення дефектів. Дефекти в зварних з'єднаннях утворюються з різних причин. При дуговому і газовому зварюванні переріз швів буде нерівномірним, якщо порушено режим зварювання або низька кваліфікація зварника. Причинами підрізів здебільшого є велика сила струму і велика потужність зварювального пальника.

Основна причина утворення пор у зварних швах - насиченість їх воднем, азотом та іншими газами, що потрапляють у шов при зварюванні електродами зі зволоженим покриттям, або при наявності оксидів чи інших забруднень на кромках зварюваного металу.

Тріщини і непровари є найбільш небезпечними дефектами зварних з'єднань. Тріщини утворюються найчастіше під час зварювання сталей із підвищеним вмістом вуглецю або легувальних домішок та коли метал шва насичений сіркою, фосфором або іншими шкідливими елементами. Причинами непроварів можуть бути мала сила струму або недостатня потужність пальника, погане зачищення кромок основного металу або шарів при багатошаровому зварюванні, низька кваліфікація зварника, неправильна технологія складання і зварювання деталей.

 
 

Висновки


На цій навчальній практиці з технологій конструктивних матеріалів і матеріалознавства, я вивчив технологію слюсарної, токарної і зварювальної роботи. Ознайомився з технічним обладнанням, отримав практичні навички із слюсарної, ковальсько-зварювальної, ливарної обробки. На верстатному обладнанні навчився виконувати різні роботи такі як: свердління, різання, точіння та інші роботи.

По кресленнях виконував роботу по виготовленню деталей типу: ключ шпуга. Виконував зварні роботи на зварювальних апаратах змінного(ВД301УЗ) та постійного струму(ТС500). Працював на токарно-гвинторізальних верстатах 1К62 та 1М61.

Отже, на навчальній практиці я навчився працювати на різних верстатах і також з різними електричними та ручними приладами.

 
 

Використана література


1.Технологія конструкційних матеріалів. За редакцією М.А.Сологуба- К.:
Виша школа, 1993.

2. Некрасов С.С. Технология конструкционных материалов й
материаловедение. - М.: Высшая школа, 1990.

3. Макиеико М.И. Общий курс слесарного дела. - М.; Вища школа,
1984р.

4. Некрасов С. С. Технология материалов. Обработка конструкционных
материалов резанием. - М: Машиностроение, 1974 й 1988.


Нарізання різьби

Пла́шка (рос. плашка; англ. ram1, threading die; нім. Backe f)— інструмент для утворення різьби на зовнішніх циліндричних поверхнях деталей

Види плашок:

За формою зовнішної поверхні плашки бувають:

круглі;

квадратні;

шестиграні;

трубні.

Найбільш широко використовуються круглі плашки, вони найбільш технологічні та доволі прості у експлуатації. Їх виготовляють з калібрувальних прутків швидкорізальної сталі на токарних пруткових верстатах-автоматах.

Розрізняють плашки для накочування різьби (накачувальні) шляхом пластичного деформування металу заготовки роликами або прямокутними призмами, які мають профіль, протилежний профілю різьби, що нарізається.

Мітчи́к (рос. метчик; англ. fishing tap, rotary taper; нім. Markierer m, Stempler m, Zeichner m, Gewindebohrer m) — ловильний інструмент у вигляді ґвинта, який призначений для вловлювання труб, що впали у свердловину, шляхом нарізування внутрішньої різі при бурінні й капітальному ремонті свердловини.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 8568 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...