Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Самописці



Крім осцилографів для спостереження і реєстрації змінюваних у часі електронних сигналів використовують так звані самописці, які за принципом дії є електроприладами прямого перетворення. Самописці створюються на базі електромеханічних показуючих електроприладів шляхом додаткового оснащення їх реєструючим пристроєм. Реєструючий пристрій складається з реєструючого елемента (частіше за все - перо спеціальної конструкції з чорнилом або пастою) та носія зображень (паперових стрічки або круга). Реєструючий елемент механічно зв'язаний з покажчиком приладу і перемішується за рахунок енергії вимірювального кола. Переміщення носія зображень здійснюється пружинним або електричним двигуном.

Недоліком самописців є досить низька частота досліджуваних сигналів.

Класи точності осцилографів і самописців встановлюються за вимірювальною величиною та за записом часу. В першому випадку клас точності визначає зведену похибку, у другому - відносну похибку.

Тема 6. Електронно-вимірювальні прилади зрівноважуючого перетворення

До електронно-вимірювальних приладів зрівноважуючого перетворення відносяться вимірювальні мости постійного і змінного струму та компенсатори (потенціометри) напруги постійного і змінного струмів.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 363 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...