Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Особливостi оподаткування нафтопродуктiв, ввезених в Україну, що використовуються в якостi сировини для нафтохiмiчної промисловості



Легкi дистиляти (код 2710 11 11 00 згiдно з УКТ ЗЕД) та важкi дистиляти (код 2710 19 31 30 згiдно з УКТ ЗЕД) можуть ввозитися в Україну в якостi сировини для виробництва етилену без сплати акцизного податку. У разi використання цих нафтопродуктiв у якостi сировини для виробництва етилену без сплати акцизного податку органами державної податкової служби здiйснюється контроль за їх цiльовим використанням.

На пiдприємствах, що використовують легкi та важкi дистиляти в якостi сировини у виробництвi етилену, встановлюються податковi пости. На податковому посту представники органу державної податкової служби за мiсцем його розташування здiйснюють постiйний безпосереднiй контроль за цiльовим використанням нафтопродуктiв в якостi сировини для виробництва етилену.

Перелiк пiдприємств, що здiйснюють ввезення легких та важких дистилятiв для використання у якостi сировини для виробництва етилену, затверджується Кабiнетом Мiнiстрiв України.

У разi нецiльового використання суб'єктами господарювання легких та важких дистилятiв, що ввезенi в якостi сировини для виробництва етилену, з таких суб'єктiв справляється штраф у розмiрi, який обчислюється виходячи з обсягiв використаних не за призначенням легких та важких дистилятiв та ставки акцизного податку збiльшеної в 1,5 раза.





Дата публикования: 2014-11-28; Прочитано: 313 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...