Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фільтруючі протигази



До складу комплекту цивільного фільтруючого протигаза ЦП-5 входять два основних елементи: фільтруючи-поглинаюча коробка ЦП-5 і лицьова частина ШМ-62у. Усередині фільтруючи-поглинаючої коробки ЦП-5 розташований протиаерозольний фільтр (ПАФ) і шихта (спеціально оброблене активоване вугілля). Лицьова частина ШМ-62у являє собою шолом-маску, виготовлену з еластичної м'якої гуми на основі натурального або синтетичного каучуку. У шолом-маску вмонтовані окуляри і клапанна коробка. До протигаза додаються плівки, що не запотівають, і утеплювальні манжети. Плівки, що не запотівають, установлюються з внутрішньої сторони окулярів протигаза, а утеплювальні манжети (використовуються тільки зимою) надягають на обойму окулярів із зовнішньої сторони. Простір між стеклами манжет і окулярів оберігає окуляри від замерзання.

Протигаз буде являтися надійним засобом захисту, якщо він справний і його лицьова частина підібрана по розміру. Розмір для ГП-5 визначають виміром голови по замкнутій лінії, що проходить через маківку, щоки і підборіддя. При величині виміру до 63 см беруть нульовий ріст, 63,5-65,5 см - перший, 66-68 см - другий, 68,5-70,5 см - третій, 71 см і більш - четвертий ріст.

Протигаз ЦП-5М відрізняється від ЦП-5 шолом - маскою. Шолом-маска, ШМ-66 му протигаза ЦП-5М має переговорний пристрій мембранного типу і вирізи для вух.

До складу комплекту фільтруючого протигаза ЦП-7 входять: фільтруючи-поглинаюча коробка ЦП-7к, лицьова частина у вигляді маски цивільного протигаза (МЦП), коробка з плівками, що не запотівають, і утеплювальними манжетами, ЦП-7к по конструкції аналогічна коробці ЦП-5, але з поліпшеними характеристиками. МЦП являє собою маску об'ємного типу у вигляді гумової пластини з обтюратором. Кріплення маски до обличчя здійснюється за допомогою п'ятьох лямок на який є уступи для регулювання щільності прилягання. Обтюратор виконаний як одне ціле з гумовою пластиною з тонкої еластичної гуми для більшої герметичності і зручності.

До складу комплекту протигаза ЦП-7В входить лицьова частина МЦП, що додатково під переговорним пристроєм має пристосування для прийому води, що являє собою гумову трубку з мундштуком і ніпелем. Воно може під'єднатися за допомогою спеціальної кришки до фляжки, МЦП випускаються трьох ростів, номера указані в нижній частині маски.

Дитячі фільтруючі протигази ПДФ-Ш і ПДФ-2Ш призначені для дітей шкільного віку від 7 до 17 років, а протигази ПДФ-Д і ПДФ-2Д - для дітей у віці від 1, 5 до 7 років. У всіх дитячих протигазів фільтруючи-поглинаючі коробки під'єднується до лицьової частини за допомогою гофрованої сполучної трубки. Протигази ПДФ-2Ш і ПДФ-2Д мають лицьові частини МД-3 аналогічні лицьовий частини ЦП-7. Підбирати, збирати, надягати і знімати протигази для дітей повинні тільки дорослі.

Для захисту від оксиду вуглецю фільтруючі протигази оснащуються гопкалитовими патронами.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 1668 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...