Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Укриття населення в захисних спорудах



Сутність цього засобу полягає у своєчасному оповіщенні населення про загрозу життєдіяльності, готовності захисних споруд до прийому людей і знанні населенням місць їх розташування.

Захисні споруди призначаються для забезпечення колективної безпеки людей від вражаючих факторів сучасної зброї і вражаючих факторів, що виникають в умовах НС.

Захисної споруди класифікуються:

по призначенню: для захисту населення, для розміщення органів управління: командних пунктів (КП), пунктів управління (ПУ), вузлів зв'язку (ВУЗ), медичних установ і ін.;

по місцю розташування: убудовані й окремо стоячі;

по строках будівництва: завчасно побудовані і що швидко будуються;

по захисних властивостях: захистки і протирадіаційні укриття (ПРУ), а також найпростіші укриття – щілини.

По місткості захистки підрозділяються: малої місткості 150-600 чоловік; середньої місткості 600-2000 чоловік, великої місткості більш 2000 чоловік.

На кожному об'єкті господарювання необхідно передбачити шляхи накопичення фонду захисних споруд, щоб кожний робітник і службовець найбільшої робочої зміни мав місце в захисній споруді.

Для цих цілей на об'єктах господарювання повинно бути передбачене:

- будівництво захисних споруд на знову мурованих об'єктах;

- устаткування захисних споруд у підвалах існуючих будинків і споруд;

- пристосування під захисної споруди погребів, овочесховищ, шахт, гірських виробіток, тунелів, метро, підземних переходів і інших штучних і природних пустот у землі.

При загрозі виникнення НС і нестачі завчасно побудованих захистків, будуються швидкоспоруджені захистки з готових будівельних елементів (збірного залізобетону, елементів колекторів інженерних споруд міського підземного господарства й ін.).





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 390 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...