Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Управління переривання в мікроконтроллерах PIC



У мікроконтролерах PIC управління перериваннями реалізовано за допомогою регістрів спеціальних функцій, і відрізняється від пристрою до пристрою. Наприклад, в мікроконтролерах PIC12C6x, PIC14000, Р1С16х для цієї мети використовуються регістри INTCON (рис. 3.5), PIE і PIR, а програми обробки переривань завжди починають виконуватися з адреси 0x004.

               
GIE PEIE TOIE INTE RBIE TOIF INTF RBIF

Рис. 3.5. Регістр INTCON мікроконтроллерів PtC12C6x, PIC14000, Р1С16х

Розряд GIE - це прапор загального дозволу переривань. Якщо він встановлений в лог. 1, то все немаскіровані переривання дозволені, якщо ж він скинутий в лог. 0, то всі переривання заборонені.

Розряд PEIE регістру INTCON може використовуватися в якості прапора дозволу всіх переривань від периферії, що визначаються за допомогою регістрів PIE і PIR.

Прапор TOIE дозволяє (лог. 1) або забороняє (лог. 0) переривання при переповненні таймера TMR0), а прапор TOIF визначає запит на відповідне переривання.

Розряд INTE - прапор дозволу зовнішнього переривання по входу INT, а розряд INTF - прапор запиту на переривання з цього входу. Аналогічне значення, але для порту В мають розряди RBIE і RBIF.

Регістр PIE містить прапори дозволу переривань від периферійних пристроїв, а регістр PIR - відповідні прапори запитів на переривання. Позиції розрядів в цих регістрах для різних мікроконтролерів відрізняються.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 245 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...