Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пам'ять даних



Пам'ять даних призначена для запису / читання даних, використовуваних програмами. Є енергозалежною, тобто, при відключенні живлення мікроконтролера всі збережені в ній дані, будуть втрачені. У мікроконтролерах AVR пам'ять даних має більш розвинену структуру в порівнянні з мікроконтролера PIC, що показано на рис. 2.1.

Тут і далі шістнадцяткові числа будуть представлені у формі, прийнятої в мові С: з префіксом 0х.

Рис. 2.1. Структура пам'яті даних в мікроконтролерах AVR і PIC

Область статичної пам'яті SRAM (Static Random Access Memory) позначена на рис. 2.1 пунктиром, оскільки використовується не всіма мікроконтролера AVR (це відноситься як до внутрішньої, так і до зовнішньої SRAM). Її початкова адреса - 0x060, а верхній адресу - різний в різних пристроях.

У деяких мікроконтролерах AVR можна збільшувати простір пам'яті SRAM допомогою підключення зовнішніх блоків пам'яті аж до 64 Кбайт, однак для цього доводиться пожертвувати портами А і С, які в цьому випадку застосовуються для передачі даних і адрес.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 171 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.013 с)...