Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Організація зовнішньої пам'яті



Пам'ять в МП, що розробляються фірмою Intel, організована побайтно. Навіть в МП останнього покоління типу Pentium при 64-розрядної ШД пам'ять все одно організована побайтно. Для реалізації можливостей, які відкривають ШД більше ніж один байт в усіх МП цієї архітектури передбачено читання кодів з пам'яті словами. Нагадаємо, що слово - це основний формат шини даних розглянутої обчислювальної системи. Для МП К1810ВМ86 слово - це 16 розрядів, то є два байти. Тому, поряд з режимами побайтного звернення до зовнішньої пам'яті в цьому МП передбачений режим читання-запису слова.

Для можливості звернення за словами і по байтах пам'ять розділена на 2 банка з парними і непарними адресами, причому осередки з парними адресами підключаються до молодшого байту ШД, а з непарними - до старшого. Для вибору відповідного банку пам'яті використовується сигнал BHE спільно з розрядом ША0. Таким чином при проектуванні МК необхідно два ПЗП і два ОЗУ. Сигнал вибору банку пам'яті повинен враховувати таблицю наведену вище і загальний сигнал дозволу вибору пам'яті - ПЗП або ОЗУ.






Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 253 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...