Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

При дії електромагнітних полів та випромінювань



Залежно від енергії фотонів (квантів) спектр э/м коливань підрозділяють на область неіонізуючих (довгохвильове випромінювання) та іонізуючих випромінювань (рентгенівське, гамма-випромінювання).

На виробництві часто застосовуються обладнання та прилади, робота яких пов’язана з утворенням в процесі роботи електромагнітних випромінювань різних частот – від радіохвиль (з частотою 3 – 3·1012 Гц) до електромагнітних хвиль оптичного діапазону (з частотою 3·1012 – 3·1020 та більше).

Віднесення умов праці до того чи іншого класу шкідливості та небезпечності при дії неіонізуючих електромагнітних полів та випромінювань здійснюється відповідно до таблиці А9 (дод. А), а при дії неіонізуючих електромагнітних випромінювань оптичного діапазону (лазерного та ультрафіолетового)– таблиці А10 (дод. А).

Умови праці при дії неіонізуючих електромагнітних полів та випромінювань відповідають 3 класу шкідливості при перевищенні на робочих місцях ГДР, що встановлені для відповідного часу дії з врахуванням значень енергетичних експозицій в тих діапазонах частот, де вони нормуються, і 4 класу – при перевищенні максимальних ГДР для короткочасної дії.

При одночасній дії на працюючих неіонізуючих електромагнітних полів та випромінювань, що створюються декількома джерелами, які працюють в різних нормованих частотних діапазонах, клас умов праці на робочому місці встановлюється за фактором, що отримав найбільший ступінь шкідливості. При цьому, якщо виявлено перевищення ГДР у двох і більше нормованих частотних діапазонах, то ступінь шкідливості збільшується на одну одиницю.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 311 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...