Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Соціальні пільги для фізичних осіб



База оподаткування поточного року жилих будинків і квартир, що використовується главою сім'ї та членами його сім'ї, як основне місце проживання, зменшується на площу 100 кв. метрів.

Зазначене зменшення незалежно від кількості будинків або квартир, що перебувають у власності глави сім'ї або членів його сім'ї, застосовується один раз до одного будинку або квартири.

База оподаткування будівлі, що використовується главою сім'ї або її членами як садовий будиночок, гараж зменшується: для садового будиночка - на 50 кв. метрів, господарські будівлі - на 30 кв. метрів, для гаража - на 30 квадратних метрів.

Зазначене зменшення застосовується один раз щодо однієї будівлі (жилого будинку, квартири, садового будиночка, гаража) незалежно від кількості аналогічних будівель, що перебувають у власності глави сім'ї чи її членів.

У разі коли будівля перебуває у спільній власності сімей пільги, передбачені пунктами 8.2 цієї статті, надаються кожній сім'ї окремо один раз і стосуються однієї будівлі (будинок, квартира, садовий будиночок, гараж).

Податок на будівлю, приміщення, споруди не сплачується:

- пенсіонерами, які отримують пенсію нижчу прожиткового мінімуму;

- учасниками бойових дій та особами, прирівняними до них відповідно до Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту";

- батьками, дружинами військовослужбовців і державних службовців, які загинули при виконанні службових обов'язків. Дружинам військовослужбовців і державних службовців, які загинули при виконанні службових обов'язків, пільга надається в тому разі, якщо вони не перебувають у повторному шлюбі;

- Героями Радянського Союзу та Соціалістичної праці, а також нагородженими орденами Слави трьох ступенів;

- інвалідами I та II групи, інвалідами з дитинства;

- особами, які отримали пільги відповідно до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи";

- зі спеціальних будівельних споруд, будівель, приміщень (включаючи житло), яке належить діячам культури, мистецтва і народним майстрам на праві власності та використовується в якості творчої майстерні, студій, ательє, а також з житлової площі, яка використовується для організації відкритих для відвідування недержавних музеїв, галерей, бібліотек та інших закладів культури;

- з розташованих на ділянках у садових і дачних некомерційних об'єднань громадян житлової будівлі житловою площею до 50 кв. метрів, господарських будівель до 50 кв. метрів, гаражів до 30 кв. метрів.

Особи, які мають право на пільги, зазначені у статті 8 цього Закону, самостійно пред'являють необхідні документи у податкові органи.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 193 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...