Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальні положення 5 страница



– апарата управління цехів, ділянок Д91 К661

– адміністративно – управлінського персоналу Д92 К661

– відділу збуту Д93 К661

– зайнятим капітальним будівництвом Д15 К661

– зайнятих на роботах по виправленню браку Д24 К661

– допомога по тимчасовій непрацездатності Д 652 К661

– матеріальна допомога Д 949 К661

– відпускні Д471 К661

2) утримано із ЗП:

– єдиний соціальний внесок Д661 К65

– подохідний податок Д661 К641

– профспілкові внески Д661 К685

– аліменти, за виконавчими листам Д661 К685

3) виплачена ЗП Д661 К30

4) депонована своєчасно не отримана ЗП Д661 К662

5) виплачена депонована ЗП Д662 К30

5 Колективний договір (на самостійне вивчення)

Загальні положення

1.1. Сторонами цього колективного договору є:

Адміністрація Національного авіаційного університету, в особі ректора Кулика Миколи Сергійовича (надалі іменується «Адміністрація»), Трудовий колектив, в особі голови первинної профспілкової організації Національного авіаційного університету Гребеннікова Володимира Миколайовича (надалі іменується «Профком працівників університету»), та Студентський колектив, в особі голови первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Національного авіаційного університету Яскеля Володимира Володимировича (надалі іменується «Профком студентів»).

1.2. Цей колективний договір (надалі і менується «Колдоговір») укладений відповідно до чинного законодавства України і є актом, який регулює виробничі, трудові і соціально–економічні відносини між Адміністрацією, трудовим колективом та студентським колективом Національного авіаційного університету на основі узгодження інтересів Сторін.

1.3. Цей Колдоговір укладено для:

а) чіткого визначення прав та обов'язків Сторін цього Колдоговору;

б) регулювання та вдосконалення умов оплати праці, винагород за висококваліфіковану, продуктивну та якісну працю;

в) поліпшення умов праці, побуту та відпочинку працівників університету;

г) визначення основних положень та умов для формування правил внутрішнього розпорядку працівників університету;

д) вирішення інших питань, пов'язаних з діяльністю Адміністрації та трудового колективу.

1.4. Положення цього Колдоговору поширюються на всіх працівників Національного авіаційного університету та осіб, що навчаються в університеті, і є обов'язковими як для Адміністрації, так і для кожного члена трудового колективу та осіб, що навчаються в університеті, незалежно від того, чи є вони членами профспілки.

1.5. Сторони підтверджують обов'язковість виконання умов цього Колдоговору і реальність забезпечення прийнятих зобов'язань з урахуванням фінансового стану університету.

1.6. Жодна зі Сторін, які підписали Колдоговір, не може в односторонньому порядку припинити виконання його положень.

1.7. Колдоговір набуває чинності з дня його підписання уповноваженими представниками Сторін.

1.8. Строк чинності Колдоговору – до 31 грудня 2011 року, або поки Сторони не укладуть новий колдоговір.

1.9. Колдоговір підлягає реєстрації в Управлінні праці і соціального захисту Солом'янської районної державної адміністрації у м. Києві.

1.10. Особливі питання чинності Колдоговору:

– у разі реорганізації Національного авіаційного університету цей Колдоговір зберігає свою чинність протягом строку, на який його укладено, або може бути переглянутий за згодою Сторін;

– у разі зміни персонального складу Адміністрації чинність Колдоговору зберігається, але не більше одного року, протягом якого Сторони зобов'язані розпочати переговори про укладення нового чи зміну або доповнення цього Колдоговору;

– у разі ліквідації Національного авіаційного університету, цей колдоговір діє Кротягом усього строку проведення ліквідаційного періоду.

1.11. Адміністрація визнає Профком працівників університету та Профком студентів повноважними представниками трудового колективу у переговорах з питань регулювання трудових відносин, норм та оплати праці.

1.12 Усі працюючі, а також щойно прийняті до Університету працівники повинні бути ознайомлені з Колдоговором Адміністрацією.

2. Організація діяльності і праці, зміни в організації діяльності праці, забезпечення продуктивної зайнятості.

2.1. Управління університетом та його підрозділами є виключним правом Адміністрації. Управління університетом та його підрозділами здійснюється за принципом єдиноначальності з урахуванням колективних рішень, напрацьованих радами, зборами, конференціями тощо. Профкоми та спілка студентських організацій мають право брати участь в обговоренні питань щодо управління університетом у випадках, передбачених чинним законодавством.

2.2. Управління Національним авіаційним університетом та його підрозділами здійснюється безперервно шляхом розробки та впровадження програмних дій, наказів, планів, указівок, розпоряджень тощо з контролем і перевірками їхнього виконання.

2.3. Розробка комплексних та окремих планів проведення заходів як в цілому по університету, так і для його підрозділів здійснюється Адміністрацією відповідно до директивних державних документів, концепції розвитку університету з урахуванням пропозицій колективів підрозділів та студентів, які діють через спілку студентських організацій.

2.4. Формування складу колективу Національного авіаційного університету здійснюється шляхом укладання трудових договорів згідно з чинним трудовим законодавством, законодавством про освіту, наказами, положеннями Міністерства освіти і науки України, а також Статутом, положеннями і наказами університету.

2.5. Управління студентськими колективами здійснюється дирекціями інститутів, деканатами факультетів, кафедрами через наставників академічних груп з широким використанням різних форм студентського самоврядування.

2.6. Інформаційне забезпечення управління здійснюється шляхом усних та письмових розпоряджень, доведення до відома колективу планових завдань через інформаційні мережі та газету «Авіатор».

2.7. Адміністрація зобов'язана передбачити в трудовому договорі (контракті) або розробити і затвердити у формі посадової інструкції для кожного працівника його функціональні обов'язки, ознайомити працівника з ними та вимагати належного виконання працівником його службових обов'язків.

2.8. Кожний працівник зобов'язаний добросовісно і якісно виконувати свої обов'язки, працювати чесно і сумлінно, дотримуватися дисципліни праці, своєчасно і точно виконувати розпорядження Адміністрації та уповноважених нею осіб, дотримуватися трудової дисципліни, вимог нормативних актів з охорони праці, пожежної безпеки, дбайливо ставитися до майна Національного авіаційного університету.

2.9. Усі працівники Національного авіаційного університету зобов'язуються дотримуватися режиму використання інформації з обмеженим доступом, яка стала їм відома при виконанні їх трудових обов'язків.

2.10. Розрахунок чисельності та формування штатного розпису науково–педагогічних працівників кафедр здійснюється на навчальний рік, виходячи з наявного кафедрального навчального навантаження, яке визначається залежно від чисельного складу студентів з урахуванням норм часу відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 17 серпня 2002 року № 450 та нормативів річного навчального навантаження для різних категорій науково–педагогічних працівників, які встановлюються наказом ректора відповідно до Закону України «Про вищу освіту».

2.11. При проведенні реорганізації, скороченні чисельності чи штату працівників Адміністрація не пізніше як за два місяці персонально письмово попереджає своїх працівників про наступне звільнення та водночас пропонує іншу роботу за спеціальністю, а у випадку неможливості цього або при відмові працівника від запропонованої йому роботи, останній працевлаштовується самостійно.

2.12. Припинення трудових відносин (розірвання трудового договору) здійснюється з ініціативи працівника або Адміністрації у порядку, передбаченому чинним законодавством.

2.13. У разі вивільнення працівників у зв'язку із змінами в організації виробництва і праці, ліквідацією, реорганізацією підрозділів Університету, скороченням чисельності або штату, повідомляти про це в письмовій формі не пізніше як за два місяці державну службу зайнятості, вказуючи підстави і строки вивільнення, найменування професій, спеціальностей, кваліфікації, розмір оплати праці, а в десятиденний строк після вивільнення – списки фактично вивільнених працівників.

2.14. Сторони домовились, що внесення змін в організацію та умови праці (унаслідок реорганізації, перепрофілювання тощо) буде здійснюватись за погодженням з Профкомом і своєчасним інформуванням працівників до введення їх у дію.

2.15. З метою створення сприятливих умов для святкування Нового року, Різдва Христового, зменшення робочих контактів працівників і студентів під час можливих епідемій, економії енергоресурсів та раціонального використання фонду оплати праці працівникам і особам, що навчаються у Національному авіаційному університеті, надаються різдвяні відпустки для працівників та канікули для осіб, що навчаються, у період з 27.12.2010 р. по 09.01.2011 р. та з 26.12.2011 р. по 09.01.2012 р.; також з метою створення сприятливих умов для весняного відпочинку здійснюється перенесення робочих днів з 4 травня по 7 травня 2011 року на інші дні у встановленому порядку.

2.16. Сфера застосування контрактної форми трудового договору визначається чинним законодавством України, зокрема Законами України «Про освіту», «Про вищу освіту».

3. Оплата праці, встановлення форми, системи, розмірів заробітної плати й інших видів трудових виплат.

3.1. Основна заробітна плата працівників Національного авіаційного університету встановлюється у вигляді посадових окладів, що затверджуються штатним розписом на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівникам установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери згідно з Наказом Міністерства освіти і науки України від 26 вересня 2005 р. №557 (зі змінами). Конкретні розміри посадових окладів встановлюються відповідно до посади, яку займає працівник. Національний авіаційний університет самостійно, згідно з чинним законодавством, встановлює форми, системи і розміри додаткової заробітної плати у вигляді доплат і надбавок до посадових окладів індивідуально у кожному випадку, відповідно до кваліфікації, складності, умов та обсягів виконуваної роботи, а також преміювання своїх працівників за результатами трудових досягнень у роботі згідно із затвердженими положеннями.

3.2. Фонд оплати праці формується, виходячи з розрахунку чисельності працівників, посадових окладів працівників, коштів на виплату доплат і надбавок до посадових окладів та відповідного штатного розпису університету.

3.3. Регулювання оплати праці, забезпечення прав працівників на оплату праці та захист їх інтересів визначається Кодексом законів про працю, Законом України «Про оплату праці», іншими нормативними актами. Розмір заробітної плати залежить від складності та умов виконуваної роботи, професійних та ділових якостей працівника, досягнутих у процесі трудової діяльності результатів.

3.4. Розмір мінімальної заробітної плати не може бути нижчим від розміру, встановленого законодавством.

3.5. Джерелом фінансування фонду о плати праці є кошти, отримані з державного бюджету, а також кошти, які надходять від реалізації платних послуг у сфері освіти та науки згідно з вимогами чинного законодавства.

3.6. Оплата праці працівників Універ ситету має здійснюватися у першочерговому порядку. Адміністрація та Профком зобов'язуються вживати всіх можливих заходів щодо своєчасної виплати заробітної плати працівникам.

3.7. Відрахування із заробітної плати, не передбачені чинним законодавством, здійснюються тільки за письмовою згодою працівника.

3.8. Утримання профспілкових членських внесків із заробітної плати та їхнє безготівкове перерахування проводиться за особистими заявами працівників.

3.9. Заробітна плата виплачується за місцем роботи регулярно в робочі дні не рідше двох разів на місяць, 1 і 16 числа місяця, не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата. У випадку, коли день виплати заробітної плати збігається з вихідним, святковим або неробочим днем, заробітна плата виплачується напередодні. Розмір заробітної плати за першу половину місяця має бути не менше оплати за фактично відпрацьований час з розрахунку тарифної ставки (посадового окладу) працівника.

3.10. Відомості про оплату праці співробітників Національного авіаційного університету надаються третім особам лише у випадках, передбачених чинним законодавством.

3.11. Робота у святкові, неробочі та вихідні дні може компенсуватися, за згодою Сторін, наданням іншого дня відпочинку або у грошовій формі.

3.12. У період між переглядом розміру мінімальної заробітної плати заробітна плата працівників Університету підлягає індексації згідно з чинним законодавством.

3.13. Компенсація працівникам втрати частини заробітної плати у зв'язку із порушенням строків її виплати провадиться відповідно до індексу зростання цін на споживчі товари і тарифів на послуги у порядку, встановленому чинним законодавством.

3.14. За порушення законодавства про оплату праці винні особи притягаються до відповідальності згідно з чинним законодавством.

3.15. При звільненні працівника виплата всіх належних йому сум проводиться у строки, передбачені чинним законодавством.

3.16. При зміні істотних умов праці – систем та розмірів оплати праці, пільг, режиму роботи, встановлення або скасування неповного робочого часу, суміщення професій, зміну розрядів і найменування посад – працівник повинен бути повідомлений не пізніше ніж за два місяці, крім випадків, установлених чинним законодавством.

3.17. Педагогічні, науково–педагогічні і медичні працівники підвищують кваліфікацію та проходять стажування у відповідних наукових і освітньо–наукових установах як в Україні, так і за її межами. Університет забезпечує підвищення кваліфікації та стажування педагогічних та науково–педагогічних працівників не рідше ніж один раз на п'ять років зі збереженням середньої заробітної плати.

Інші категорії працівників підвищують свою кваліфікацію відповідно до вимог чинного законодавства України.

4. Соціальне забезпечення, житлово–побутове та медичне обслуговування.

4.1.3. Метою забезпечення санаторно–курортного лікування працівників Національного авіаційного університету Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності надає пільгові путівки до санаторіїв, які розподіляються серед працівників відповідно до рішень комісії із соціального страхування.

4.2. У разі хвороби та відсутності можливості надати працівникові путівку для санаторно–курортного лікування, йому може бути надана матеріальна допомога для оздоровлення (придбання ліків тощо) у розмірі не більше одного посадового окладу один раз на рік.

4.3. Кошторисом Національного авіаційного університету за рахунок надходжень до спеціального фонду та інших власних коштів на соціальні цілі в 2011 році передбачити:

– витрати на заохочення працівників, студентів і колективів за успіхи в роботі та матеріальну допомогу згідно із затвердженими положеннями;

– часткове покриття витрат на придбання медичних препаратів, матеріалів, інструменту тощо для забезпечення діяльності медичного центру;

– часткове покриття витрат на утримання центру спорту та здоров'я, колективів художньої самодіяльності тощо;

– часткове покриття витрат на придбання путівок для оздоровлення дітей співробітників;

– витрати на створення необхідних умов для підвищення професійного рівня науково–педагогічних працівників та інших працівників;

– витрати на підтримку розвитку студентського самоврядування в університеті, на факультетах, у гуртожитках, у межах, передбачених чинним законодавством;

– витрати на поповнення навчально–методичною літературою та періодичними виданнями бібліотеки університету;

– витрати на підтримку організації студентських конкурсів та культурно–масових і спортивних заходів;

– витрати на зміцнення матеріально–технічної бази Національного авіаційного університету, фінансування проектів щодо благоустрою території університету, ремонту навчальних корпусів, бібліотеки, гуртожитків, центру культури та мистецтв, спортивного комплексу, медичного центру, об'єктів соціального призначення тощо.

4.4. З метою соціального забезпечення та поліпшення житлово–побутових умов Сторони вирішили:

– на розвиток матеріально–технічної бази кошторисом університету з використанням спецфонду та інших надходжень передбачити видатки на придбання обладнання для підрозділів та на виконання затверджених цільових програм, у тому числі на нове будівництво;

– надати Адміністрації та Профкому право приймати спільні рішення про порядок формування списків забудовників для спорудження житлових будинків з дольовою участю університету;

– розподіляти житло відповідно до чинного законодавства та затвердженого порядку формування списків інвесторів. Передбачити можливість формування резервного житлового фонду в межах 50 % житлової площі від частки університету, визначеної інвестиційно–підрядними договорами на будівництво;

– сприяти продовженню будівництва житлового комплексу по вул. Вітянській, 2 у м. Вишневому та по вул. М. Донця, 2а;

– за погодженням вченої ради університету надати Адміністрації та Профкому право прийняття рішень щодо делегування частини повноважень замовника третім особам по кожному об'єкту будівництва з дотриманням вимог Закону України від 19.06.2003 р. № 978–ІV «Про фінансово–кредитні механізми і управління майном при будівництві житла та операціях з нерухомістю»;

– використовувати в с. Жукін навчальний полігон для проходження виробничої практики та оздоровлення співробітників та студентів у літній період;

– здійснювати ремонтні роботи та заходи щодо благоустрою території університету та студмістечка відповідно до затвердженого плану з урахуванням пропозицій підрозділів у межах витрат, передбачених кошторисом;

– передбачити створення фонду для фінансування видатків на представницькі цілі, відзначення знаменних дат юридичних і фізичних осіб, заохочення трудових досягнень співробітників і студентів тощо, використовувати наявні презентаційні ресурси для забезпечення іміджу університету;

– надавати послуги фізкультурно–оздоровчих секцій спорткомплексу співробітникам та студентам університету згідно із затвердженим положенням;

– продовжити роботи з облаштування спортивних майданчиків на території студмістечка;

– налагодити університетську комп'ютерну мережу документообігу.

4.5. Сторони колективного договору мають на меті досягнення паритетного становища жінок і чоловіків шляхом забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, ліквідації дискримінації за ознакою статі.

4.6. Сторони вирішили вдосконалити процедуру поселення співробітників Національного авіаційного університету в студентські гуртожитки, передбачивши, зокрема, що поселення співробітників здійснюється як виняток і на термін до закінчення поточного навчального року на підставі договорів найму. При цьому:

– перевага при поселенні надається сім'ям, де чоловік і дружина є співробітниками університету;

– поселення повнолітніх дітей зі співробітниками можливе лише за умови, що вони є студентами денної форми навчання Національного авіаційного університету;

– поселення батьків разом зі співробітниками можливе лише за умови, що вони є співробітниками Національного авіаційного університету;

– поселення братів і сестер разом із співробітниками можливе лише за умови, що вони є співробітниками Національного авіаційного університету.

5 Режим роботи, тривалість робочого часу та відпочинку.

5.1. Відповідно до чинного законодавства України тривалість робочого часу адміністративно–господарського та навчально–допоміжного персоналу Національного авіаційного університету становить 40 годин на тиждень при п'ятиденному робочому тижні, науково–педагогічних працівників – 36 годин при шестиденному робочому тижні.

5.2. У Національному авіаційному університеті встановлюється такий режим роботи:

– для працівників з п'ятиденним робочим тижнем: початок роботи – 8.00, закінчення роботи – 17.00, у п'ятницю – 16.00, перерва для відпочинку і харчування – з 12.00 до 12.48, вихідні дні – субота, неділя;

– для працівників з шестиденним робочим тижнем: початок роботи – 8.00, перерва для відпочинку і харчування – з 12.00 до 12.48, тривалість щоденної роботи не може перевищувати 7 годин при тижневій нормі 40 годин, 6 годин при тижневій нормі 36 годин, вихідні дні – неділя;

– для науково–педагогічних працівників – за розкладом занять та індивідуальними графіками роботи на кафедрах;

– для адміністративно–обслуговуючого персоналу корпусів та гуртожитків – за окремими графіками з урахуванням норм тривалості робочого часу, встановлених чинним законодавством;

– при двозмінній роботі в період кожного навчального року (з 1 вересня до 30 червня – понеділок–п'ятниця):

І зміна II зміна

початок робочого дня 7.30 11.00

обідня перерва 11.50–12.20 15.00–15.30

кінець робочого дня 16.00 19.30

Навчальний процес в окремих випадках може проводитися у вихідні дні (вступні іспити, екзаменаційні сесії тощо).

За клопотанням окремих категорій працівників та за погодженням із профспілковим комітетом їм може встановлюватися інший час початку та закінчення роботи, а також графік робочого часу.

5.3. Напередодні святкових днів тривалість роботи працівників Національного авіаційного університету скорочується на одну годину.

5.4. Для осіб віком до 18 років, а також осіб, зайнятих на роботах зі шкідливими та важкими умовами праці, встановлюється скорочений робочий день згідно з чинним законодавством.

5.5. Тривалість щорічної основної відпустки працівників Національного авіаційного університету є не меншою ніж 24 календарні дні за відпрацьований календарний рік.

5.6. Сторони зобов'язуються узгоджувати до 20 грудня кожного поточного року, затверджувати і доводити до відома працівників графік щорічних відпусток на наступний рік. Перенесення щорічної відпустки на вимогу працівника або за ініціативою адміністрації проводиться відповідно до порядку, встановленого чинним законодавством України.

5.7. Встановленим згідно з чинним законодавством окремим категоріям працівників Національного авіаційного університету надається додаткова щорічна оплачувана відпустка без урахування святкових і неробочих днів:

– за ненормований робочий день – до 7 календарних днів;

– працівникам, які мають двох та більше дітей віком до 15 років, а також іншим категоріям працівників, передбачених чинним законодавством, – 10 календарних днів;

– за роботу зі шкідливими та важкими умовами праці;

– а також в інших випадках, передбачених законодавством, згідно з додатком 1 до колективного договору.

5.8. За домовленістю між працівником і Адміністрацією, за заявою працівника, вмотивованою поважними причинами, йому можуть бути надані короткотермінові відпустки без збереження заробітної плати, загальною тривалістю не більше 30 календарних днів на рік, з урахуванням графіка навчального процесу.

5.9. Працюючим в університеті жінкам, які мають дітей дошкільного віку, за їхнім клопотанням надається один додатковий день відпочинку без оплати впродовж поточного місяця з урахуванням графіка навчального процесу.

5.10. Щорічну відпустку на прохання працівника може бути поділено на частини будь–якої тривалості, з урахуванням графіка навчального процесу, за умови, що основна безперервна її частина становитиме не менше 14 календарних днів.

6 Охорона праці та здоров я

6.1. Створення здорових і безпечних умов праці співробітників є обов'язком Адміністрації Національного авіаційного університету, і вона несе за це відповідальність відповідно до чинного законодавства.

6.2. Працівники Національного авіаційного університету зобов'язані знати і виконувати вимоги нормативних актів про охорону праці та пожежну безпеку відповідно до своїх функціональних обов'язків, співпрацювати з Адміністрацією Національного авіаційного університету у справі організації безпечних та нешкідливих умов праці; особисто вживати посильних заходів щодо усунення будь–якої виробничої ситуації, яка створює загрозу їх життю чи здоров'ю або людей, які їх оточують, і навколишньому природному середовищу, повідомляти про небезпеку свого безпосереднього керівника або іншу посадову особу.

6.3. Профком зобов'язується сприяти проведенню й вимагати виконання у повному обсязі комплексних організаційно–технічних заходів щодо досягнення встановлених нормативів з охорони праці та пожежної безпеки.

6.4. При прийомі на роботу до Національного авіаційного університету кожний працівник повинен пройти інструктаж з питань охорони праці, пожежної безпеки, що засвідчується його підписом у спеціальних журналах. Після прийняття на роботу працівника такий інструктаж проводиться не рідше двох разів на рік уповноваженою особою.

6.5. Адміністрація зобов'язується забезпечувати працівників, відповідно до встановленого переліку професій, норм видачі та в межах коштів, передбачених кошторисом, спеціальним одягом, взуттям, первинними засобами пожежогасіння та іншими засобами індивідуального захисту особового складу університету на випадок виникнення надзвичайних ситуацій, а також оновлення матеріально–технічних засобів цивільної оборони (захисту).

6.6. Відшкодування шкоди, заподіяної працівникові внаслідок ушкодження його здоров'я або у разі смерті працівника, здійснюється Фондом соціального страхування від нещасних випадків у встановленому законодавством порядку.

6.7. Медичний центр Національного авіаційного університету забезпечує медичним оглядом щорічно всіх співробітників та студентів, у тому числі працівників, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими або небезпечними умовами праці. Особи, які вперше приймаються на роботу, зобов'язані пройти медичний огляд в медичному центрі Національного авіаційного університету. Перелік категорій осіб, які повинні проходити медичний огляд, періодичність та порядок цих оглядів реалізуються у відповідності до вимог чинного законодавства.

6.8. Адміністрація Національного авіаційного університету сприяє страхуванню співробітників та студентів згідно з чинним законодавством.

6.9. На прохання працівників–інвалідів Адміністрація може встановлювати для них неповний робочий день або неповний робочий тиждень та створює сприятливі умови праці.

6.10. Праця жінок, неповнолітніх та інвалідів використовується на умовах, передбачених чинним законодавством.

6.11. Адміністрація зобов'язується створити на робочому місці в кожному структурному підрозділі умови праці відповідно до нормативно–правових актів, а також забезпечити додержання вимог законодавства щодо прав працівників у галузі охорони праці.

7. Розвиток самоврядування та соціального захисту студентів.

7.1. Для підвищення життєвого рівня і заохочення за успіхи в навчанні, участь у громадській, спортивній та науковій діяльності студентів та аспірантів, які навчаються за державним замовленням, використовувати до 10% коштів від загального стипендіального фонду, передбачених для виплати матеріальної допомоги та заохочення.

Питання надання матеріальної допомоги студентам та аспірантам, заохочення кращих з них за успіхи в навчанні, участь у громадській, спортивній та науковій діяльності розглядає стипендіальна комісія університету.

7.2. Сприяти роботі профкому студентів та аспірантів з питань організації відпочинку та оздоровлення студентів та забезпечити гласність розподілу путівок.

7.3. Включати представників органів студентського самоврядування та студентської профспілкової організації до стипендіальної та інших комісій, які розглядають питання, що стосуються студентів.

7.4. Спільно з профкомом студентів та аспірантів вести облік малозабезпечених студентів, проводити виплату їм додаткової матеріальної допомоги та забезпечити надання встановлених пільг.

7.5. Розвивати форми соціального захисту студентів, проводити нарахування допомоги на дітей за рахунок відповідних фондів.

7.6. Піклуватися про студентські сім'ї, надавати їм можливість проживати в окремих кімнатах гуртожитку згідно з відповідним положенням, здійснювати виплату матеріальної допомоги та забезпечувати медичним обслуговуванням.

7.7. Силами житлово–побутової комісії профкому студентів та аспірантів проводити перевірки санітарного стану, умов проживання, побуту мешканців гуртожитків, а також санітарного стану та якості харчування у буфетах, їдальні та інших місцях харчування студентів, розташованих на території Національного авіаційного університету.

7.8. Забезпечити можливість медичного обслуговування студентів у медичному центрі та санаторії–профілакторії університету згідно з чинним положенням. Проводити спільно з органами студентського самоврядування та профкомом студентів та аспірантів заходи щодо впровадження здорового способу життя, антинікотинової та антиалкогольної пропаганди, боротьби з вживанням наркотиків тощо.

7.9. Сприяти розвитку різноманітних форм дозвілля студентів, зокрема, спільно з органами студентського самоврядування проводити фестивалі «Студентська весна», «Березневі паростки» тощо; надавати можливість проведення цих заходів та дискотек у Центрі культури та мистецтв і гуртожитках; забезпечувати проведення змагань команд КВК інститутів (факультетів) на кубок ректора, частково фінансуючи ці заходи.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 616 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.02 с)...