Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Портові станції, що обслуговують поромні переправи



Для ліквідації перевантажувальних операцій і прискорення доставки вантажів з одного берега ріки, протоки чи моря на іншій споруджуються залізничні переправи, що складаються з причальних пристроїв, порома і залізничних колій.

Залізничні пристрої поромних комплексів складаються з: 1) передпаромної станції, що будується за звичайною схемою сортувальних станцій; 2) виставочного парку для проведення прикордонних і митних операцій, а також накатки-викочування вагонів на судно-пором і назад; 3) підходів до підйомно-насувного моста. У залежності від конструкції підйомно-насувного моста (одно- чи двох'ярусний) залізничні підходи до нього відрізняються кількістю пар колій накатки-викочування вагонів на судно-пором і назад.

На більшості поромів як самохідних, так і несамохідні рейки укладають уздовж поздовжньої осі судна, рідше - поперек судна для накатки на них одного-двох вагонів. Поздовжня схема застосовується на поромі-одиночному судні; поперечна накатка вагонів найчастіше вимагає зчленування двох судів, що дуже важко і менш надійно в умовах хитавиці.

Викочування вагонів із судна-порома здійснюється двома локомотивами одночасно спочатку з зовнішніх бічних, потім із внутрішніх бічних і, в останню чергу, із середньої колії. Накатка вагонів на судно-пором здійснюється в зворотному порядку. Вивантаження порома при двох'ярусному мосту здійснюється по черзі: спочатку з верхньої палуби, потім з нижньої, а навантаження - у зворотному порядку.

Кількість колій у сортувальному парку передпаромної станції й у виставочному парку поромного комплексу передбачається в залежності від технології добірки і подачі груп вагонів на пором. У зв'язку з необхідністю ретельної добірки групи вагонів на кожну колію верхньої і нижньої палуб порома в сортувальному парку передбачається кількість колій, рівна кількості колій на поромі і довжиною, що відповідає довжині останніх. Крім того, указується необхідна кількість ходових і сортувальних колій для виконання операцій, зв'язаних із прийомом і передачею вагонів на зовнішню мережу.

У виставочному парку при накатці-викочуванні кожної пліті вагонів окремо передбачається 20 колій (10 для накатки і 10 для викочування) плюс дві ходових колії. При з'єднанні плітей вагонів у дві і три групи у виставочному парку передбачається вісім колій (по чотирьох для накатки і викочування вагонів) плюс дві ходових колії.

На рис. 13.3 показані два найпростіших причали для поромів з подовжньою накаткою вагонів, а на рис. 13.4 - схема розташування пристроїв залізничної поромної переправи.


Рис. 13.3. Причали для поромів з подовжньою накаткою вагонів: а – баржа у виді причалу; б – пальовий причал.

Рис. 13.4. Розташування пристроїв залізничної поромної переправи: а – причальні пристрої; б – пором; в – естакади; колії: 1 – з естакади на причал; 2 – на поромі; 3, 4 – виставочні; 5 – тупик.







Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 224 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...