Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пропускна спроможність дільничної станції



Наявна пропускна спроможність станції визначається найбільш ймовірною кількістю вантажних поїздів (при заданій кількості пасажирських), що може бути пропущено станцією протягом доби, з урахуванням найкращого використання наявних технічних засобів і застосування передової технології.

Наявна пропускна спроможність не повинна бути менше потрібної пропускної спроможності, що відповідає заданим або прогнозуємим розмірам руху з урахуванням нерівномірності руху по місяцях року і внутрімісячної нерівномірності, a також з урахуванням резерву, необхідного для забезпечення усталеності роботи при нерівномірному прибутті поїздів. Резерв для станцій приймають у тих же розмірах, що і для ліній: 20 % для одноколійних і 15 % для двоколійних дільниць. Пропускна спроможність невузлових дільничних станцій повинна відповідати пропускній спроможності підходу. Для дільничних, сортувальних і вантажних станцій розраховують також переробну спроможність, обумовлену числом вантажних вагонів (або поїздів), що може бути перероблено станцією за добу при найкращому використанні сортувальних пристроїв.

Пропускна спроможність приймально-відправних колій може бути визначена аналітично по середньовзваженому часі заняття колії одним поїздом:

(11.1)

де т наявне кількість колій (крім ходових) у парку;
  сумарний час перерв у використанні колій для прийому поїздів, що включає додаткові простої на них вантажних поїздів через пропускання пасажирських поїздів і час, необхідний для поточного утримання колій і контактної мережі ;
  cредньовзважений час заняття колії одним поїздом




Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 837 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...