Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Проектування парків і горловин



Проектування колій приймально-відправних парків ведуть від головних колій станції. У кожному приймально-відправному парку для вантажних поїздів найбільш коротка колія приймається стандартної довжини, встановленої для лінії; інші колії парку можуть бути конструктивно довшими.

Конструкція горловин повинна забезпечувати необхідну пропускну спроможність, безпеку руху, зручність маневрової роботи і взаємозамінність парків і колій.

Для одночасного прийому поїздів із двох розташованих поруч підходів повинні передбачатися незалежні маршрути до місця зупинки поїздів на коліях прийому. Крім того, маневрова робота на витяжних коліях повинна бути ізольована від маршрутів прийому і відправлення поїздів, a також від маршрутів пропускання поїзних локомотивів.

Для забезпечення потрібної пропускної спроможності в горловинах станції передбачається можливість реалізації необхідного числа одночасних пересувань. При цьому приймально-відправні парки в горловинах секціонують, щоб у двох суміжних секціях парку можна було здійснювати паралельні операції. Число колій у секції може бути 2-4 і більш.

В усіх конструкціях горловин дільничних станцій передбачають устрій виходів на головні колії з приймально-відправних і з усіх або частини сортувальних колій для можливості відправлення сформованих поїздів безпосередньо із сортувального парку. Приймально-відправні парки, розташовані в створі із сортувальними, повинні мати зручні і короткі по довжині з'єднання з витяжними коліями сортувального парку.

Для складних горловин, особливо в скрутних умовах, застосовують перехресні з'їзди і перехресні стрілочні переводи. Проте треба уникати укладки перехресних стрілочних переводів на головних коліях, якщо через станцію можливе пропускання пасажирських поїздів без зупинок. Число стрілочних переводів, що вкладаються на головних коліях, повинно бути найменшим.

Стрілочні переводи, по яких пасажирські поїзди слідують на бічну колію або з бічної колії, вкладають марки 1/11 або положистих марок (1/18 або 1/22).





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 451 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...