Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Загальна характеристика технології роботи дільничних станцій



На дільничні станції в дільничних поїздах прибувають вагони двох груп призначень: під розвантаження і навантаження на цю станцію і проміжні станції прилягаючих дільниць. З вагонів другої групи призначень формують збірні й інші багатогрупні поїзди з підбиранням їх в окремі групи по проміжних станціях дільниці. З вагонів, що прибувають у збірних поїздах і навантажених на станції, формують дільничні поїзди до дільничних або сортувальних станцій, а в деяких випадках і наскрізні поїзди.

Вагони для формування дільничних і збірних поїздів накопичуються на коліях сортувального парку. Розформування і формування составів можуть виконувати один або два локомотиви на витяжних коліях, що влаштовуються з обох кінців сортувального парку, а при значному обсязі роботи - із використанням гірки малої потужності. Готові состави переставляють на коллії приймально-відправного парку для відправлення або відправляють безпосередньо з колій сортувального парку.

Операції з пасажирами і багажем на дільничних станціях виконують звичайно у більших розмірах, ніж на проміжних станціях. Транзитні пасажирські поїзди, що мають зупинку на дільничній станції, приймають на головні або приймально-відправні пасажирські колії. Під час стоянки транзитних поїздів одночасно з посадкою-висадженням пасажирів провадиться навантаження і розвантаження багажу і пошти, технічний огляд составу, безвідчепний ремонт вагонів, на деяких станціях - постачання составів водою, а в зимовий час і паливом. Зміна пасажирських локомотивів або локомотивних бригад у даний час має місце тільки на окремих дільничних станціях. Швидкі поїзди, що не мають зупинки на даній дільничній станції, пропускаються по головних коліях.

Вантажна робота дільничної станції включає: навантаження-розвантаження вагонів на вантажному районі й інших вантажних фронтах; обслуговування під'їзних колій підприємств, що примикають до станції; зважування на вагонних вагах вагонів із навалювальними вантажами власного навантаження і тих, що надходять із проміжних станцій, які не мають ваг. На деякі дільничні станції покладаються додаткові операції: сортування дрібних відправок, екіпірування ізотермічних вагонів, постачання водою вагонів із живністю, очищення і промивання порожних вагонів і ін.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 614 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...