Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Реле контролю швидкості



 
 

Найпростішу конструкцію мають відцентрові реле швидкості. Реле представляє собою пластмасову планшайбу 4, встановлена ​​на валу, швидкість обертання якого необхідно контролювати. На планшайбі закріплена плоска пружина 3 з масивним рухомим контактом 2 і нерухомий регульований контакт 1.

При обертанні планшайби на рухливий контакт діє відцентрова сила, яка при певній швидкості обертання долає опір плоскої пружини і виробляє перемикання контактів. Підвід струму до контактного вузла здійснюють через контактні кільця і ​​щітки, які на малюнку не показані. Незважаючи на свою простоту, система забезпечує підтримку швидкості з похибкою близько 2%.

Електромеханічне реле контролю швидкості (РКС)

 
 

Електромеханічне реле контролю швидкості (РКС) працює за принципом асинхронного двигуна. Ротор реле являє собою постійний магніт 1, з'єднаний з валом двигуна, швидкість якого вимірюється. Постійний магніт поміщений усередині алюмінієвого циліндра 5, що має обмотку у вигляді білячої клітки. Циліндр може повертатися навколо осі на невеликий кут і перемикати при цьому за допомогою упору 3 контакти 4 (6).

При нерухомому двигуні упор займає середнє положення і контакти реле знаходяться в «нормальному» положенні. При обертанні двигуна і тим самим магніту 1 на циліндр 5 починає діяти обертаючий момент, під впливом якого він повертається і забезпечує за допомогою упору 3 перемикання контактів 4.

При швидкості двигуна, близькій нулю, циліндр повертається в середнє положення і контакти 4 переходять у свій «нормальний» стан. Величина швидкості, при якій перемикаються контакти реле, визначається положенням налагоджувальних гвинтів 2.






Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 386 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...