Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Кнопки управління



Кнопки управління - це вимикачі кнопкові натискні, рухомі контакти яких переміщуються і спрацьовують при натисканні на штовхач кнопки. Комплект кнопок, змонтованих на загальній панелі називається кнопковою станцією. Використовувані в схемах автоматики кнопки управління розрізняють за кількістю і типом контактів (від 1 до 4 замикаючих і розмикаючих), формі штовхача (циліндричний, прямокутний і грибоподібний), способом захисту від впливу навколишнього середовища (відкриті, закриті, герметичні, вибухобезпечні та інші).

Незалежно від конструкції і габаритних розмірів кнопок всі вони мають нерухомі контакти 1 і рухомі контакти 6, які переміщуються за допомогою штовхача 3.

 
 

Зовнішній ланцюг приєднується до кнопки за допомогою гвинтових затискачів 7. Корпус 2 кнопки фіксується на панелі управління гайками 4 і 5.

Вимикач кнопковий натискний, згідно ГОСТ 2.755-74, графічно на електричних схемах зображується:

із замикаючим контактом

із розмикаючим контактом

позначається, згідно з ГОСТ 2.710–81 - SB





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 382 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...