Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Пакетні перемикачі



Пакетні перемикачі та вимикачі призначені для роботи в якості ввідних вимикачів, перемикачів ланцюгів управління і розподілу електричної енергії, управління електродвигунами.

 
 

Трьохполюсний пакетний вимикач має чотири пластмасових диска (пакета) 2, у вирізи яких вставлені нерухомі контакти у вигляді ножів 3. Замикання й розмикання контактів здійснюється пружним рухомим контактом 1, які отримують обертання від рукоятки 5. Три робочих і один холостий пакети збирають разом і стягують шпильками 4.

Пакетні вимикачі при відключенні ланцюга створюють в ньому одночасно два розриви, а завдяки пружинному механізму миттєвого відключення розмикання ланцюга відбувається дуже швидко, що збільшує стійкість контактів до електричної дуги.

Основний недолік пакетного вимикача - мала зносостійкість (не більше 103 ÷ 203 перемикань).

Одно-, двох-, трьох-і чотирьохполюсні пакетні вимикачі та перемикачі (пакетники) застосовують для включення і відключення електричних ланцюгів з струмами від 6,3 до 400 А при напрузі 660 В змінного струму частотою до 400 Гц і до 400 В постійного струму.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 655 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...