Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Історія Tivoli



Tivoli Systems - невелика і порівняно молода компанія. З дня свого заснування в серпні 1989 року Tivoli розробляє програмне забезпечення, яке спрощує завдання управління користувачами і ресурсами у великих крос-платформних розподілених системах. Сьогодні компанія пропонує інтегроване, відкрите і легко масштабується, - середу управління Tivoli Management Environment. В її основі лежить об'єктно-орієнтована архітектура Tivoli Management Framework (TMF), яка на початку 90-х років була визнана кількома спеціальними організаціями, в тому числі OSF і OMG, стандартом де-факто для управління Unix-системами. Восени 1995 року Tivoli випустила версію ТМЕ для NT.

На сьогоднішній день керуючі програми Tivoli підтримують більше 20 платформ, включаючи 14 різновидів ОС Unix, Windows 95, NT, OS / 2, OS/400, NetWare і OS/390.Стратегічна лінія компанії - налагодження та підтримка тісних партнерських зв'язків з іншими постачальниками продуктів системного управління. У сімействі ТМЕ реалізовано чимало можливостей для інтеграції додатків цієї серії з іншими системами управління. Це об'єктні інтерфейси для розширення служб TMF, набір модулів Tivoli / Plus, що надають інтерфейси для керуючих додатків, інтерфейси мережевих платформ в Tivoli Enterprise Console.

Компанії вдалося знайти численних партнерів у світі керуючих систем для роботи з локальними мережами та конфігураціями клієнт-сервер. Список фірм, що підтримують ТМЕ-сумісні продукти, досить значний і включає в себе, зокрема, НР, Intel, Sybase, Compuware, Digital, Legato, Symantec, Powersoft, Remedy, Novell. Вельми знаменна подія в житті Tivoli сталося в березні ми-нулого року, коли її придбала IBM за 743 млн. дол Зараз Tivoli Systems - незалежна одиниця в складі Software Business Unit компанії IBM, а очолюе Tivoli з моменту її створення Френк Мосс тепер одночасно керує всім бізнесом IBM, пов'язаним з системним управлінням. Чи можна розраховувати на економічну вигоду від злиття такого гіганта, як IBM, з маленькою Tivoli? На думку IBM, безсумнівно, так - Tivoli зможе вивести її на лідерські позиції на ринку програмного забезпечення системного та мережевого управління. У Tivoli для цього є всі шанси, оскільки вона вже завоювала собі солідну репутацію в цій області. IBM, у свою чергу, має намір вжити низку важливих кроків - насамперед консолідувати свої управляючі програми лише під маркою ТМЕ. Першим результатом об'єднаних зусиль Tivoli і IBM стала нова версія середовища ТМЕ - ТМЕ 10, яка вмістила в себе можливості керуючих систем обох компаній. IBM має намір мобілізувати свої основні сили в міжнародному масштабі для маркетингу та продажу ТМЕ 10. Крім можливостей керуючих продуктів IBM Tivoli набуває нових клієнтів в особі великих компаній, які звикли довіряти IBM рішення складних завдань управління.

Вклад IBM у справу розробки керуючого ПЗ - сімейство продуктів управління системами і мережами SystemView. Серед них найбільш сильні - додатки хост-урядування. SystemView підтримує мейнфрейми і Unix-платформи, але відстає в галузі управління NT, Windows 95 і середовищами клієнт-сервер. З іншого боку, Tivoli пропонує інтегроване середовище управління для архітектури клієнт-сервер в різних операційних системах, а недолік ТМЕ - слабка підтримка успадкованих платформ. Злиття з IBM заповнило цей пробіл, додавши до клієнт-серверним можливостям ТМЕ 10 підтримку таких платформ, як MVS, OS/400 і OS / 2. Об'єднавши об'єктно-орієнтовану базову архітектуру і крос-платформні продукти ТМЕ і функції управління хост-комп'ютерами та мережами SystemView, IBM і Tivoli сподіваються створити потужну, відкриту, мультиплатформенні керуючу середу з високим рівнем масштабованості. Вона контролюватиме конфігурації, що містять системи від настільних і портативних комп'ютерів до мейнфреймів і всі типи розподілених середовищ - від локальних до розподілених корпоративних систем. Таке середовище повинна забезпечити користувачам нові переваги в бізнесі, зберігши разом з тим їх вкладення у вже використовуване обладнання і ПЗ. Поки в ТМЕ 10 увійшли 30 з 52 керуючих продуктів IBM.

Рис. 55. Основні служби продуктів сімейства IBM Tivoli





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 172 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.009 с)...