Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Технології IBM / Tivoli для малих і середніх підприємств



Для малих і середніх компаній IBM пропонує лінійку програмних продуктів для управління та оптимізації ІТ-інфраструктури підприємства, які відрізняється простотою установки, впровадження та управління. У лінійку програмних продуктів входять IBM Tivoli:

· Identity Express;

· Monitoring (ITM) Express;

· Provisioning Manager (TPM) Express for Inventory;

· Provisioning Manager (TPM) Express for Software Distribution;

· Storage Manager Express;

· Continuous Data Protection (CDP) for Files.Identity Manager Express - це рішення для управління обліковими записами, яка:

· надає єдину точку управління паролями, обліковими записами користувачів і правами доступу;

· забезпечує постійний захист і аудит прав доступу користувачів для підвищення захищеності систем;

· сприяє скороченню витрат за рахунок скорочення числа звернень до служби підтримки;

· забезпечує швидке створення і знищення облікових записів користувачів;

· підтримує централізоване відстеження доступу користувачів і формування стандартних звітів аудиту Monitoring (ITM) Express забезпечує можливості моніторингу і управління та спрощує адміністрування гетерогенних середовищ. ITM Express надає централізований портал для усунення вузьких місць, ліквідації проблем з продуктивністю і усунення збоїв. ITM Express забезпечує доступ користувачів до великих обсягів даних про готовність, які можна використовувати для раннього виявлення і швидкого виправлення проблем до того, як постраждає продуктивність кінцевих користувачів. ITM Express забезпечує:

· швидке виявлення і вирішення проблем в критично важливих компонентах ІТ-інфраструктури;

· скорочення загальних експлуатаційних витрат на ІТ-інфраструктуру, завдяки простоті установки і впровадження;

· візуалізацію поточних і архівних показників продуктивності в табличному і графічному форматах, надання експертних рад та автоматизацію процесів для підвищення продуктивності;

· автоматичне відстеження стану критично важливих елементів різнорідної ІТ-інфраструктури та отримання попереджень тільки при виникненні проблем.

Provisioning Manager (TPM) Express for Inventory застосовується для управління інвентарними даними, яке забезпечує збір і зберігання інформації про активи, програмне і апаратне забезпечення. TPM Express for Inventory забезпечує:• постійну точну ідентифікацію, відстеження та звітність про програмне і апаратне забезпечення та їх власників;

· заміну повільних і дорогих методів ручної інвентаризації;

· запобігання закупівлі зайвих або недовикористаних ліцензій на програмне забезпечення та обладнання. Provisioning Manager (TPM) Express for Software Distribution забезпечує управління інвентарними даними і автоматичне розгортання програмного забезпечення. TPM Express for Software Distribution дозволяє:

· точно і економічно управляти активами розподіленої ІТ-інфраструктурою;

· забезпечити швидку установку змін програмного забезпечення тільки на тих комп'ютерах, на яких це необхідно;

· скоротити інфраструктурні витрати і забезпечити безпеку.Storage Manager Express проедставляет недороге і просте у впровадженні та використанні рішення резервного копіювання і відновлення базового рівня. Дане рішення забезпечує:

· швидку установку (установка і перше резервне копіювання менш ніж за 1 годину);

· зручний користувальницький інтерфейс;

· автоматичне налаштування пристроїв;

· пошук пристроїв.

Для резервного копіювання реалізована традиційна методологія "дід-батько-син", що допомагає підвищити продуктивність завдяки таким функціям, як:

· управління стрічковими накопичувачами "у фоновому режимі";

· вбудована система оперативної звітності;

· резервне копіювання клієнтських систем без монтування стрічок.

Continuous Data Protection (CDP) for Files призначено для модернізації та автоматизації захисту даних в широкому колі застосувань - від звичайних користувальницьких ПК до високотехнологічних корпоративних файлових серверів. У даному рішенні реалізовано поєднання реплікації, постійного захисту і контролю версій і традиційного планового резервного копіювання в єдиному пакеті. CDP забезпечує:

· постійний захист важливих файлів;

· прозору роботу у фоновому режимі;

· відновлення на заданий момент часу.

У даній темі були розглянуті модель інформаційних процесів ITPM ​​і сімейство продуктів IBM / Tivoli, які дозволяють управляти практично будь-якої інформаційної системою незалежно від її складу, складності, розміру та територіального розташування.





Дата публикования: 2014-11-26; Прочитано: 171 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...