Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Забезпечення захисту інвестицій



Підвищення інвестиційної активності в країні безпосередньо пов'язане з гарантіями, які надає держава суб'єктам інвестиційної діяльності, і захистом інвестицій. У Законі України «Про інвестиційну діяльність» зазначено, що держава гарантує стабільність умов здійсненої інвестиційної діяльності і додержання прав і законних інтересів її суб'єктів. Інвестиції не можуть бути безоплатно націоналізовані та реквізовані, до них не можна застосовувати аналогічні за наслідками заходи. Державні органи та посадові особи не мають права втручатися в інвестиційну діяльність, обмежувати права інвесторів у виборі об'єктів інвестування, крім випадків, передбачених законодавством. Якщо права інвесторів та учасників інвестиційної діяльності було порушено, що призвело до завдання їм збитків, то ці збитки в повному обсязі мають бути відшкодовані органами, непра­вомірні дії яких стали причиною цього.

Забезпечення захисту інвестицій здійснюється державними органами в різних формах. Передусім держава гарантує захист інвестицій незалежно від форм власності інвестора. Усім інвесторам, у тому числі й іноземним, забезпечується рівноправний правовий режим інвестиційної діяльності, який виключає застосування заходів дискримінаційного характеру, котрі могли б перешкоджати управлінню інвестиціями, вивезенню іноземними інвесторами вкладених цінностей та прибутків, отриманих від інвестиційної діяльності, ліквідації інвестицій.

Для захисту інвестицій Законом передбачено, що вони можуть, а іноді й мусять бути застраховані. Страхові компанії забезпечують підприємцям захист від інвестиційних ризиків. З метою страхування інвестиційних ризиків в Україні створено мережу страхових та перестрахових компаній, яка обслуговує вітчиз­няних та іноземних інвесторів.






Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 430 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...