Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Бюджетне регулювання інвестиційної діяльності



Бюджетні методи регулювання в Україні мають особливе значення, оскільки ринок інвестиційних ресурсів недостатньо сформований, існує гіпертрофована структура економіки, надто великими є диференціація технічного рівня виробництв, рівень монополізації, незамкненість на внутрішній ринок виробничих циклів, майже нема довгострокового кредитування банками, власні інвестиційні кошти підприємств утрачено.

Для збільшення бюджетного інвестування необхідно реформувати структуру бюджетних видатків, зменшуючи при цьому витрати дотаційного характеру і відповідно збільшуючи витрати на фінансування інвестиційно-інноваційних програм. З цією метою в поточний бюджет країни доцільно ввести окремою статтею бюджет розвитку, основним завданням якого є фінансування державних інвестиційних проектів. Джерелом поповнення бюджету розвитку можуть бути кредити міжнародних організацій, кредити Нацбанку, виплати за раніше надані позики, надходження від випуску в обіг довгострокових інвестиційних облігацій з доходом, який гарантується через заставу конкретно визначеного майна, що перебуває в державній власності.

Розширення бюджетного інвестування має супроводжуватися реформуванням системи оплати праці в бік збільшення частки заробітної плати у витратах на виробництво продукції. Це можливе тільки за реалізації інноваційних проектів, запровадження яких підвищить продуктивність праці та стане основою для зростання її оплати. Збільшення заробітної плати дасть можливість відмовитися від багатьох соціальних програм та субсидій, скоротивши видатки бюджету з одночасним вивільненням додаткових коштів на потреби структурної перебудови.






Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 465 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...