Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Використання спеціальних ефектів і бібліотек зображень



Спеціальні ефекти покращують емоційне сприйняття зобра­ження. Використання спеціальних ефектів можливе в будь-якій про­фесійній графічній програмі.

До спеціальних ефектів, можна віднести, наприклад:

перетікання. Ефект перетікання дає змогу створити плавний перехід від одного об'єкта до іншого;

спотворення. Ефект спотворення надає зображенню розтягнутий, скручений або інший спотворений вигляд;

огинаюча. Ефект огинаючої дає можливість "втиснути" вихідний об'єкт у контур огинаючої довільної форми;

видавлювання. Ефект видавлювання дає змогу створю­вати тривимірний об'єкт додаванням об'єму до вихідної фігури;

перспектива. Ефект перспективи дає можливість іміту­вати просторове спотворення зображення;

тінь. Ефект тіні надає зображенню деяку об'ємність. Програма Corel Draw має всі вищезазначені спецефекти, які можна вибрати з допомогою відповідної панелі інструментів. Усі інструменти - інтерактивні, тобто настроювання параметрів можна виконувати безпосередньо в робочій частині об'єкта.

Крім того, у Corel Draw є ще такий спеціальний ефект, як Лінза, що дає змогу збільшити частину зображення так. як його збіль­шує справжня лінза. Як і інші, цей інструмент також має набір па­раметрів у вигляді згортка, вибираючи різноманітні режими, які можна встановити.

У програмі Photoshop для створення спецефектів здебільшого використовуються фільтри. Фільтри мають два основні призначення: підвищення якості зображення та створення спецефектів. Усі стан­дартні фільтри у Photoshop розташовані в меню Filter та об'єднані в групи за принципом впливу на зображення.

Слід зазначити, що сучасні фільтри вимагають значного місця на жорстких дисках, а це надзвичайно збільшує час завантаження Photoshop. Деякі фільтри, незважаючи на їх ефективність, можуть ви­користовуватися надзвичайно рідко або взагалі не використовуватися. Тому доцільно вибирати найкращі фільтри, якими доводиться корис­туватися найчастіше, а інші просто вилучати. Це звільнить диск і при­скорить роботу програми, отже, підвищить якість та ефективність ро­боти користувача.

Бібліотеки зображень, колекції цифрових фотознімків, фонів і текстур можна знайти на дисках СD-RОМ або в Internet. Найчастіше зображення на кожному диску присвячені конкретній темі та су­проводжуються програмою управління базою візуальних даних, яка дає можливість виконувати пошук і попередній перегляд зображення. Такі зображення записані переважно у форматі Рhoto СD, RGB, TIFF або у форматі графічної програми, до якої додається така колекція. Яскравим прикладом такої бібліотеки зображень є колекція рисунків і фотознімків Согеl СІірАгt.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 730 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...