Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підготовка, репетиція та проведення презентацій



Після того як презентацію створено, потрібно її настроїти та провести репетицію. Спочатку слід визначити, в якому вигляді буде здійснюватися перехід від одного слайда до Іншого та які саме слайди увійдуть до складу демонстрації, що готується. Якщо зміна слайдів відбуватиметься в автоматичному режимі, то потрібно задати час показу кожного слайда.

Розглянемо основні принципи планування показу слайдів:

1. Проводячи показ слайдів, на перший план необхідно ви­сунути зміст.

2. Інструментальні засоби (анімація, переходи тощо) вико­ристовуються для підкреслення певних аспектів відомостей, що не­обхідно донести до слухачів. Тому вони не повинні відволікати увагу аудитори на спецефекти.

3. Для глядачів, які читають зліва направо (як це робимо ми), слід включати анімацію в слайди так, щоб пункти тексту "влітали" на екран зліва. Для виділення певного пункту можна вивести його справа, що приверне особливу увагу.

4. Музика, що зазвучить під час переходу або анімації, сконцентрує увагу глядачів на слайдах, які показуються. Однак зло­вживання звуковими ефектами може відвернути увагу глядачів від

важливих моментів.

5. Реакція аудиторії залежить також і від темпу проведення презентації. Так, дуже швидка зміна слайдів утомлює, а дуже повільна може подіяти розслабляючи. Засоби Power Point дають змогу прорепе­тирувати темп показу перед проведенням презентації. Вважається, що найкраще сприймаються кадри (без тексту), що демонструються на екрані близько 8... 10 секунд.

6. Під час репетиції можна перевірити оформлення слайдів. Велика кількість слів або рисунків може дратувати аудиторію. Якщо користувач вирішить, що тексту забагато, то він повинен розбити слайд на два або три, а потім збільшити розмір шрифту.

Залежно від місця демонстрації перехід від одного слайда до іншого може відбуватися або за вказівкою людини, або в авто­матичному режимі.

Power Point має такі види керування переходами:

керування доповідача. Коли потрібно перейти до на­ступного слайда, визначає доповідач. За потреби, показ слайдів можна припинити - для записування зауважень, запуску іншого додатка тощо. У практиці найчастіше використовують саме цей вид керування. У ньому слайди виводяться на весь екран;

керування користувача. У такому випадку слайд займає лише центральну частину екрана. Крім нього на екран виводяться меню, панелі інструментів, панель завдань Windows тощо. Power Point може займати лише частину робочого стола;

автоматичний перехід від одного слайда до іншого. Найчастіше такий вид керування використовується на виставках, у кіосках та інших місцях, де немає доповідача. Після завершення автоматична презентація демонструється повторно.

Оптимальний вид керування переходами встановлюється з допомогою меню Показ слайдов і команди Настройка презентации...

Якщо для певної демонстрації всі слайди не потрібні, то з їх сукупності можна вибрати лише ті, які знадобляться. У таких випад­ках використовують довільну демонстрацію. Power Point дає змогу зберігати в одній презентації варіанти різних комбінацій слайдів, що можуть використовуватися під час різних демонстрацій. Щоб утво­рити бажану послідовність слайдів, слід скористатися меню Показ слайдов і командою Произвольный показ.

Щоб під час презентації перейти від одного слайда до іншого, достатньо клацнути лівою кнопкою миші або натиснути клавішу Пробіл. Замість ручної зміни слайдів під час показу заздалегідь можна задати інтервал часу показу кожного слайда в секундах.

Перший спосіб: установити час показу кожного слайда вручну і потім для перевірки провести показ слайдів.

Другий спосіб - використати засіб репетиції, що дає мож­ливість автоматично записувати інтервали в процесі репетиції. За необхідності, їх можна відрегулювати і повторно провести репетицію з новими значеннями.

Установлюючи інтервали до репетиції зручніше працювати в режимі Сортувальника слайдів, де показано мініатюри всіх слайдів презентації. Для установки інтервалу показу виділіть один або кілька слайдів, натисніть на панелі інструментів Режим сортировщика слайдов кнопку Смена слайда івведіть значення, що визначає, скільки секунд дані слайди потрібно показувати на екрані.

Щоб установити час у ході репетиції, виберіть у меню Показ слайдов команду Настройка времени. Використовуючи кнопки діалогового вікна Настройка времени, можна робиш паузи між слайдами, показувати слайд повторно, перейти до наступного слайда. Power Point запам'ятовує час показу кожного слайда і встановлює ін­тервали показу слайдів. Якщо який-небудь слайд у ході репетиції по­казано кілька разів, то для презентації приймається останній інтервал його показу. Закінчивши репетицію, можна затвердити встановлені інтервали або спробувати повторити її спочатку.

Є кілька способів запуску показу слайдів:

• запуск презентації в Power Point;

• запуск файлу показу слайдів;





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 1670 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...