Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Основні визначення і класифікація



Електричний апарат - пристрій, що належить до складу елек­тропривода і призначений для виконання таких функцій:

- комутація електричних кіл;

- пуск, гальмування та реверс електричних двигунів;

- захист від недопустимого збільшення чи зменшення па­раметрів;

- контроль і сигналізація та ін.

Електричні апарати можуть бути як однофункційними (виконується одна із зазначених функцій), так і багатофункційними.

За призначенням електричні апарати можна класифіку­вати на пускорегулювальні, комутаційні, апарати контролю, сигналізації та захисту.

Пускорегулювальні електричні апарати призначені для керування роботою елекродвигунів та інших пристроїв (на­приклад, контактори, пускачі магнітні, реле проміжні, реле часу та ін.).

Комутаційні елёктричш апарати призначені для нечастого вмикання й вимикання у силових колах і в колах управління (наприклад, рубильники, пакетні вимикачі, перемикачі та ін.)

Електричні апарати контролю, сигналізації та захисту призначені для контролю за параметрами електричних(наприклад, струм, напруга та ін.) та неелектричних (напри­клад, температура, тиск та ін.) параметрів, сигналізації та вимикання в разі відхилення параметра від заданих зна­чень (наприклад, запобіжники, реле струму та напруги, теп­лові реле, дзвінки тощо).

2.2. Головні складові частини електричних апаратів

У загальному випадку до головних складових частин елект­ричних апаратів можна віднести: електричні контакти, при­вод і пристрій дугогасіння. Якщо дві перші складові части­ни є обов'язковими для всіх електричних апаратів, то в елек­тричних апаратах, розрахованих на комутацію в колах з ма­лими струмами, пристрій дугогасіння може бути відсутнім. Інші складові (наприклад, тяги, важелі, опори та ін.) можна віднести до допоміжних частин.





Дата публикования: 2014-11-18; Прочитано: 699 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...