Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вигляд → Заголовки/Примітки



14. Уводжу заголовок форми i розмальовую його.

Уводжу великими буквами заголовок: ОЦІНКИ СТУДЕНТІВ. Для цього натискаю на кнопку Аа на панелі елементів i клацаю у полі заголовка, вводжу текст заголовка, натискаю на клавішу вводу. Клацаю над текстом, щоб перетворити заголовок в об’єкт. Змінюю його розміри i розташування. Змінюю розмір шрифту i його стиль, кольори букв, фону, меж тощо.

15. У правому нижньому куті форми вставляю текст з назвою групи (великим шрифтом).

16. У полі приміток форми вставляю текст: Виконала Білик.

Якщо немає вільного місця у полі заголовка чи приміток, то треба перетягнути об'єкти у формі на інші місця, щоб звільнити місце. Однак ліпше задати розміри ycix частин форми, викликавши їxнi контекстні меню i виконавши такі команди:

Властивості → Макет → Висота → Ввести потрібне значення.

17. Переглядаю результати роботи на екрані, задавши режим форми.

Вигляд → Режим форм.

18. Повертаюся в режим конструктора.

Вигляд → Конструктор.

19. Вставляю у форму обчислювальний елемент керування.

Вставляю поле з назвою Sum, значення якого є сумою балів одного учня з ycix предметів. Для цього натискаю на кнопку аб|. Клацаю на формі там, де повинне бути значення поля Сума. Переміщую об'єкти, якщо треба, на вільні місця. Вводжу ліворуч назву поля, а в рамку праворуч — формулу для обчислення суми оцінок: =[Мат]+[Інф]+[Фіз]+[Літ]+[Мова].

20. Розташовую на формі кнопку для огляду наступного запису i називаю її Наступний.

Натискаю на кнопку Кнопка на панелі елементів i клацаю на формі, де треба розмістити кнопку. Відкриється вікно майстра створення кнопок. У категорії Переходи по записах вибираю дію Наступний запис * Далі. Вводжу текст підпису кнопки: Вперед, i вибираю рисунок кнопки з меню → Готово.

21. Розташовую на формі кнопки з назвами Назад, Створити новий запис i кнопку Закрити форму з категорії Робота з формою.

22. Переходжу у режим форм i гортаю записи форми, користуючись своїми кнопками.

23. Уводжу два нові записи у режимі форм.

24. Вилучаю перший запис з БД.

25. Переглядаю базу даних в режимі таблиці.

Вигляд → Режим таблиці.

26. Закриваю базу даних, зберігаючи форму.

27. Закінчую роботу. Здаю звіти.






Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 345 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...