Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Відбита складової циліндричної освітленості



Відбита складової циліндричної освітленості в розрахунковій точці може розглядатися як сума двох доданків: циліндричної освітленості, що створюється стелею і ділянками стін, розташованими вище горизонтальної площини, яка проходить через розрахункову точку (Eц)È, і циліндричної освітленості, що створюється підлогою та ділянками стін, розташованими нижче цієї площини, (Eц)Ç:

(7.5)

Для визначення відбитої складової циліндричної освітленості від верхнього і нижнього півпросторів (Eц)È і (Eц)Ç необхідно попередньо розрахувати яскравості поверхонь, які обмежують освітлюване приміщення: Lп°, Lс, LР, де Lп° — яскравість стелі без урахування прямого потоку світильників (за рахунок багаторазового відбиття).

Вважаємо, що розподіл яскравостей по поверхнях стелі, стін і підлоги рівномірним, що складаються відбитої складової циліндричної освітленості згідно з (7.5)

,

(7.6)

,

де , , відповідно функції, обумовлені розмірами і положенням поверхонь стелі, стін і підлоги відносної розрахункової точки.

При визначенні відбитої складової циліндричної освітленості слід мати на увазі, що яскравість стелі повинна розраховуватися без урахування прямого світлового потоку світильником, що випромінюється у нижню півсферу і визначає пряму складову циліндричної освітленості.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 339 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...