Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача № 5. Виконавчий директор ЗАТ "Завод "Трансмед" Г



Виконавчий директор ЗАТ "Завод "Трансмед" Г. направляв усі засоби, що перебували у розпорядженні підприємства, на фінансування основної діяльності підприємства, закупівлю сировини, розрахунки по заробітній платі. На утилізацію виробничих відходів кошти протягом року не виділялися й відходи накопичувалися на території заводу.

У результаті, за висновком експертизи, відбулося нагромадження токсичних речовин у місцях складування відходів, просочування зазначених речовин у ґрунт. Внаслідок цього мало місце гостре отруєння робітників, що працювали в безпосередній близькості від відповідного складу. Прокуратурою проведена перевірка матеріалів, наданих державними органами з охорони праці й порушені кримінальні справи проти генерального директора ЗАТ, начальника відділу з охорони праці С. й заведуючої складом Р.

Генеральний директор підприємства свою провину в тому що трапилось заперечує, посилаючись на те, що він діяв за вказівкою Наглядацької ради, а також на те, що планом розвитку заводу на відповідний рік, затвердженою Наглядацькою радою, не передбачені витрати на природоохоронні заходи й вивіз відходів з території заводу. Начальник відділу з охорони праці й завідувач складу пояснили, що так само, як і генеральний директор, знали про токсичність речовин, що перебувають на складі, але нічого не вживали, тому що мали відповідне розпорядження свого безпосереднього керівника — генерального директора ЗАТ.

Виріште питання про відповідальність осіб, винних у вчиненні злочину.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 224 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...