Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача №1. П. проживав з К. в одній квартирі



П. проживав з К. в одній квартирі. П. у стані сильного сп'яніння, під час сварки з К., вдарив її 6 разів шваброю по голові. Злякавшись, що К. померла, він кинув її в підвал, облив бензином і підпалив. Смерть К., згідно висновку судово-медичної експертизи, сталась через великі термічні опіки III ступеня площею 20-25% поверхні тіла.

Кваліфікуйте дії П. Змінилася б кваліфікація, якби смерть потерпілої наступила від ударів шваброю по голові?

Задача №2

М. у магазині зробив зауваження Д. за те, що той нецензурно вилаяв продавця. У відповідь Д. наніс М. удар куркулем по голові, від якого М. впав, вдарившись головою о сходинку перед прилавком. У результаті пошкодження черепа потерпілий М. через 11 годин помер у лікарні.

Кваліфікуйте дії Д. Які обставини мають значення для вирішення питання про відповідальність Д.?

Задача №3

Т., вважаючи, що у К. є грошові заощадження, і, бажаючи заволодіти ними, запросив К. в ліс за грибами. У лісі він убив К., забрав у неї ключі. Сів на автобус і повернувся у місто. Зайшовши в квартиру К., Т. викрав 7 тис. грн. і пляшку коньяку. Ніяких інших цінностей він не знайшов.

Кваліфікуйте дії Т.

Варіант: Т. в лісі отруїв К., підсипавши в термос з чаєм отруту, а коли вона померла, зняв з її руки годинник з позолоченим браслетом і обручку.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 353 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...