Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Системи одиниць



Для вимірювання всіх механічних величин виявляється достатнім ввести незалежні одна від одної одиниці виміру якихось трьох величин, що видно з виразу для другого закону динаміки. Двома з них є одиниці довжини та часу. В якості третьої можна вибрати одиницю виміру або маси, або сили. Звідси витікає можливість введення в механіці двох принципово відмінних одна від одної систем одиниць.

Перший тип систем одиниць. В цих системах за основні приймаються одиниці довжини, часу та маси, а сила вимірюється похідною одиницею.

До таких систем відноситься Міжнародна система одиниць СІ, в якій основними одиницями виміру механічних величин є метр (м), кілограм маси (кг) та секунда (с). Одиницею ж виміру сили являється похідна одиниця – 1 ньютон (Н); 1 Н – це сила, що надає масі в 1 кг прискорення 1 м / с2 (1 Н = 1 кг м / с2).

Другий тип систем одиниць. В цих системах за основні приймаються одиниці довжини, часу та сили, а маса вимірюється похідною одиницею.

До таких систем відноситься система МКГСС (технічна система одиниць), в якій основними одиницями є метр (м), кілограм сили (кГ) та секунда (с). Одиницею виміру маси в цій системі буде 1 кГ с2/м.

Співвідношення між одиницями сили в системах СІ та МКГСС: 1 кГ = 9,81 Н або 1 Н = 0,102 кГ.





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 325 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...