Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 14



одти установі, де по- нирішили одружи- державної реєстрації завірили його підписом договорі вони пе- язки тільки на
У
обов'

Горюнов і Краснова працювали в знайомилися, полюбили один одного і тися. За порадою друзів вони ще до шлюбу уклали шлюбний договір і керівника установи за місцем роботи редбачили взаємні майнові права й перші два роки шлюбу.

з розмови зі зна- дотримання . Одночасно їй ста- и укладений без Запропонувала чо- договір та укласти нотаріальній кон- , пояснивши, договору за , а укладай- терміну дії не допу- подружжям виник-
вимагає,
буті
пропозиціями
» нотаріального

Через рік після одруження Краснов^ йомим юристом дізналася, що закон нотаріальної форми шлюбного договору ло відомо, що шлюбний договір може зазначення терміну його дії. Тоді вона ловіку розірвати колишній шлюбний новий (безстроковий) і засвідчити його в торі. Чоловік не погодився з її що, на його думку, посвідчення шлю$ного місцем роботи прирівнюється до ня шлюбного договору без зазначення скається законом. У зв'язку з цим між ла суперечка.

шлюбного догово- договору) або договору)? Який по- наслідки недо- договору?
Які

Чи допускається законом укладання ру без зазначення терміну (безстрокового тільки на певний термін (строкового рядок розірвання шлюбного договору? тримання нотаріальної форми шлюбного


Задача 15

договору подружжя Гор- вл асності тільки на інвентар для занять тені-

Під час укладання шлюбного дієнків встановило режим роздільної автомобіль чоловіка і спортивний


сом і лижами дружини, а до решти речей вирішили засто­совувати режим сумісної власності. Спеціальних умов во­лодіння, користування і розпорядження майном вони не передбачили.

Автомобіль та спортивний інвентар були придбані по­дружжям протягом перших трьох років шлюбу. Після того подружжя користувалося ним незалежно один від одного. Після спливу двох років через переїзд на постійне місце проживання в сільський будинок Гордієнко стала просити чоловіка відвозити її по певних днях у місто, що було для чоловіка незручно у зв'язку з графіком його роботи. Тому він ігнорував прохання дружини, посилаючись на умови шлюбного договору. Тоді Гордієнко заявила, що, на її дум­ку, шлюбний договір є недійсними через зміну їх місця проживання, що істотно вплинуло на умови користування майном.

Що ви можете сказати з приводу суперечок між по­дружжям? Чи має право кожен із подружжя у разі вста­новлення шлюбним договором режиму роздільної власності на окремі види майна володіти, користуватися ірозпоря-джатися ним тільки на власний розсуд? Чи є в цьому ви­падку підстави для зміни шлюбного договору?

Який порядок зміни шлюбного договору?

Задача 16

Подружжя Петрових під час укладання шлюбного до­говору вирішило відмовитися від обов'язку щодо взаємно­го утримання у разі розірвання шлюбу, встановивши, що аліментних зобов'язань один перед одним у них не буде, незалежно від підстав розлучення. Проте нотаріус відмо­вився засвідчити їх шлюбний договір, заявивши, що він не підповідає вимогам закону.

Дайте оцінку діям нотаріуса. Чи має право подружжя під час укладання шлюбного договору передбачати відмо­ву від взаємної матеріальної підтримки у разі розірвання шлюбу?


наполягав на здобутті дружи- обіц^ючи їй за це купити діа- час Т. Пол якова по- нопросила укласти шлюб- купівлю їй чоловіком курсу медичного інсти- іиплома про вищу освіту. вимога Полякової? Чи може умовою відкладання?

Задача 17

Р. Поляков неодноразово ною вищої медичної освіти, мантові сережки і шубу. Через деякий годилася з цією пропозицією, але ний договір, передбачивши в ньому сережок у разі закінчення третього туту, а шуби — після отримання

Чи ґрунтується на законі шлюбний договір укладатися з





Дата публикования: 2014-11-03; Прочитано: 624 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...