Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Право інтелектуальної власності. Лектуальної власності на сорт рослин, породу тварин за договором чи законом






лектуальної власності на сорт рослин, породу тварин за договором чи законом.

Майновими правами інтелектуальної власності на сорт рос­лин, породу тварин, засвідченими патентом, є: право на використан­ня сорту рослин, породи тварин, придатних для поширення в Україні; виключне право дозволяти використання сорту рослин, породи тва­рин; виключне право перешкоджати неправомірному використанню сорту рослин, породи тварин, у тому числі забороняти таке викорис­тання; інші майнові права інтелектуальної власності, встановлені за­коном.

Майнові права інтелектуальної власності на сорт рослин, породу тварин належать володільцю патенту, якщо інше не встановлено до­говором чи законом, і є чинними з дати, наступної за датою їх дер­жавної реєстрації, за умови підтримання чинності цих прав відповід­но до закону.

Строк чинності виключних майнових прав інтелектуальної власності на сорт рослин, породу тварин спливає через тридцять ро­ків, а щодо дерев та винограду - через тридцять п'ять років, що від-ліковуються з 1 січня року, наступного за роком державної реєстрації цих прав.

Чинність виключних майнових прав інтелектуальної власності на сорт рослин, породу тварин може бути припинено достроково або по­новлено у випадках та у порядку, встановлених законом.

Право на поширення сорту рослин, породи тварин є чинним з дати, наступної за датою його державної реєстрації, та діє безстроково за умови підтримання чинності цього права відповідно до закону.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 170 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...