Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

A.Sinus costodiaphragmaticus pleurae B.Sinus costomediastinalis pleurae A. 7 страница



154. При розтинi тiла померлого чо-ловiка 48-ми рокiв, у дiлянцi 1-го се-гменту правої легенi виявлено окру-глий утвiр дiаметром 5 см з чiткими контурами, оточений тонким прошар-ком сполучної тканини, виповнений бi-лими крихкими масами. Дiагностуйте форму вторинного туберкульозу:

K. Туберкулома

L. Казеозна пневмонiя

M. Гострий кавернозний туберкульоз

N. Гострий вогнищевий туберкульоз

O. Фiброзно-кавернозний туберкульоз

155. У хворого на гострий мiокардит


Крок 1 Загальна лiкарська пiдготовка (україномовний варiант) 2007 рiк  

з’явилися клiнiчнi ознаки кардiогенно-го шоку. Який iз вказаних нижче па-тогенетичних механiзмiв є провiдним в розвитку шоку?

K. Зниження насосної функцiї серця

L. Депонування кровi в органах

M. Зниження дiастолiчного притоку до серця

N. Зниження судинного тонусу

O. Збiльшення периферичного опору судин

156. У хворого з гострою нирковоюнедостатнiстю на 6-й день проведення терапевтичних заходiв виникла полiу-рiя. Чим зумовлене зростання дiурезу на початку полiуричної стадiї гострої ниркової недостатностi?

K. Вiдновлення фiльтрацiї в нефронах

L. Збiльшенням об’єму циркулюючої кровi

M. Збiльшенням натрiйуретичного фа-ктора

N. Зменшенням альдостерону в плазмi

O. Зменшенням вазопресину в плазмi

157. При тривалому лiкуваннi голоду-ванням у пацiєнта зменшилося спiввi-дношення альбумiнiв i глобулiнiв у пла-змi кровi. Що з наведеного буде наслiд-ком цих змiн?

K. Збiльшення ШЗЕ

L. Зниження ШЗЕ

M. Збiльшення гематокритного пока-зника

N. Зниження гематокритного показни-

ка

O. Гiперкоагуляцiя

158. Експериментальнiй тваринi, пiсляпопередньої сенсибiлiзацiї, пiдшкiрно введено дозу антигену. У мiсцi iн’єкцiї розвинулось фiбринозне запалення з альтерацiєю стiнок судин, основної ре-човини та волокнистих структур спо-лучної тканини у виглядi мукоїдного та фiбриноїдного набухання i некрозу. Яка iмунологiчна реакцiя має мiсце?

K. Гiперчутливiсть негайного типу

L. Гiперчутливiсть сповiльненого типу

M. Реакцiя трансплантацiйного iмунiте-

ту

N. Нормергiчна реакцiя

O. Гранульоматоз

159. У хворого спостерiгається пору-шення зору - гемералопiя ("куряча слi-пота"). Який вiтамiнний препарат тре-ба вживати хворому, щоб вiдновити зiр?


K. Ретинолу ацетат

L. Вiкасол

M. Пiридоксин

N. Тiамiну хлорид

O. Токоферолу ацетат

160. До клiнiки госпiталiзована дитина

1-го року з ознаками ураження м’язiв. Пiсля обстеження виявлений дефiцит карнiтину в м’язах. Бiохiмiчною осно-вою цiєї патологiї є порушення проце-су:

K. Транспорту жирних кислот до мiто-хондрiй

L. Регуляцiї рiвня Ca 2+ в мiтохондрiях

M. Субстратного фосфорилювання

N. Утилiзацiї молочної кислоти

O. Синтезу актину та мiозину

161. У хворого важка пiсляоперацiйнапсевдомонадна iнфекцiя. Який з пере-лiчених антибiотикiв показаний хворо-му?

K. Амiкацину сульфат

L. Бензилпенiцилiн

M. Цефазолiн

N. Еритромiцин

O. Доксициклiн

162. У дитини 9-ти мiсяцiв спостерiгає-ться запiзнiле прорiзування зубiв, пору-шення порядку прорiзування. Конфiгу-рацiя верхньої щелепи - у горизонталь-ному напрямку ("високе пiднебiння"); мiкроскопiчно - у зубах нерiвномiрна мiнералiзацiя емалi, зморщенi емалевi призми, деякi з них вакуолiзованi. Роз-ширення зони предентину; зустрiчаю-ться поодинокi дентиклi. Яке захворю-вання у дитини?

K. Раннiй рахiт

L. Пiзнiй рахiт

M. Остеомаляцiя

N. Подагра

O. Гiпервiтамiноз D

163. Пiд час обстеження у хворого ви-явлено абсцес крило-пiднебiнної ямки. Куди може розповсюдитись iнфекцiя при несвоєчасному наданнi медичної допомоги?

K. Орбiта

L. Мiжкрилоподiбний простiр

M. Лобова пазуха

N. Пiдапоневротичний скроневий про-стiр

O. Барабанна порожнина


Крок 1 Загальна лiкарська пiдготовка (україномовний варiант) 2007 рiк  

164. При мiкроскопiчному дослiджен-нi нирок померлої вiд ниркової недо-статностi жiнки 36-ти рокiв, в клубо-чках виявлено пролiферацiю нефроте-лiю капсули, подоцитiв та макрофагiв з утворенням "пiвмiсяцiв", некроз ка-пiлярних петель, фiбриновi тромби в їх просвiтах, а також склероз та гiалi-ноз клубочкiв, атрофiю канальцiв та фiброз строми нирок. Який з перелiче-них дiагнозiв найбiльш вiрогiдний?

K. Пiдгострий гломерулонефрит

L. Гострий гломерулонефрит

M. Хронiчний гломерулонефрит

N. Фокальний сегментарний склероз

O. Мембранозна нефропатiя

165. На судово-медичнiй експертизiзнаходиться тiло чоловiка 58-ми ро-кiв, який тривалий час зловживав ал-коголем. Помер вдома. Макроскопi-чно: права легеня щiльна i збiльшена в розмiрах, тканина на розрiзi сiрува-того кольору, однорiдна, плевра вкрита сiруватими плiвчастими нашарування-ми. Мiкроскопiчно - порожнини альве-ол мiстять нитки фiбрину, гемолiзованi еритроцити. Дiагностуйте захворюван-ня:

K. Крупозна пневмонiя

L. Вогнищева пневмонiя

M. Iнтерстицiйна пневмонiя

N. Первинний туберкульоз легень

O. Казеозна пневмонiя

166. Через кiлька днiв пiсля спожи-вання копченої свинини у хворого з’явилися набряки обличчя та повiк, шлунково-кишковi розлади, рiзке пiд-вищення температури, м’язовий бiль. В аналiзi кровi рiзко виражена еозинофi-лiя. Яким гельмiнтом могла заразитися людина через свинину?

K. Трихiнела

L. Гострик

M. Аскарида

N. Волосоголовець

O. Анкiлостома

167. У хворого пiсля видалення зуба з’я-вився стiйкий бiль за грудниною. Пi-сля сублiнгвального вживання антиан-гiнального засобу бiль за грудниною зник, але хворий поскаржився на голов-ний бiль та запаморочення. Для якого препарату притаманнi цi властивостi?


K. Нiтроглiцерин

L. Анаприлiн

M. Метопролол

N. Валiдол

O. Верапамiл

168. До щелепно-лицьового вiддiленнянадiйшов хворий з переломом нижньої щелепи. Було вирiшено з’єднання кi-сток провести хiрургiчним методом пiд наркозом. Пiсля внутрiшньовенного введення мiорелаксанту спостерiгались короткочаснi фiбрилярнi скорочення м’язiв обличчя хворого. Який мiорела-ксант було застосовано?

K. Дитилiн

L. Тубокурарина хлорид

M. Пипекуронiй бромiд

N. Дiазепам

O. Мелiктин

169. При розтинi тiла померлого 56-тирокiв у правiй скроневiй частцi голов-ного мозку знайдено великий осередок розм’якшеної сiрої речовини кашице-подiбної консистенцiї, блiдо-сiрого ко-льору. В артерiях основи мозку чисель-нi бiлувато-жовтi потовщення iнтими, якi рiзко звужують просвiт. Який най-бiльш вiрогiдний дiагноз?

K. Iшемiчний iнсульт

L. Абсцес мозку

M. Крововилив

N. Геморагiчний iнсульт

O. Набряк мозку

170. При нестачi вiтамiну A у люди-ни вiдбувається порушення сутiнкового зору. Вкажiть клiтини, яким належить означена фоторецепторна функцiя:

K. Паличковi нейросенсорнi клiтини

L. Горизонтальнi нейроцити

M. Колбочковi нейросенсорнi клiтини

N. Бiполярнi нейрони

O. Ганглiонарнi нервовi клiтини

171. У хворого 65-ти рокiв пiд час нев-рологiчного обстеження виявлено кро-вовилив у межах верхньої скроневої звивини. У зонi кровопостачання якої артерiї воно знаходиться?

K. Середня мозкова артерiя

L. Передня мозкова артерiя

M. Задня мозкова артерiя

N. Передня сполучна артерiя

O. Основна артерiя

172. Чоловiк 70-ти рокiв пiд час голiннязрiзав гнiйник в дiлянцi соскоподiбного


Крок 1 Загальна лiкарська пiдготовка (україномовний варiант) 2007 рiк  

вiдростка. Через 2 доби вiн був достав-лений до лiкарнi з дiагнозом запалення оболонок головного мозку. Яким шля-хом iнфекцiя потрапила в порожнину черепа?

K. V.emissariae mastoideae

L. V.v.labyrinthi

M. V.v.tympanicae

N. V.f acialis

O. V.v.auriculares

173. У жiнки 22-х рокiв виявленi збiль-шенi лiмфатичнi вузли. Гiстологiчно: у лiмфатичному вузлi наявнi лiмфо-цити, гiстiоцити, ретикулярнi клiти-ни, малi та великi клiтини Ходжкiна, багатоядернi клiтини Березовського-Штернберга, поодинокi осередки казе-озного некрозу. Для якого захворюван-ня характернi такi змiни?

K. Лiмфогранулематоз

L. Лiмфосаркома

M. Хронiчний лейкоз

N. Гострий лейкоз

O. Метастаз рака легень

174. У хворого з пiдозрою на одне зпротозойних захворювань дослiджено пунктат лiмфатичного вузла. В препа-ратi, забарвленому за Романовським-Гiмзою, виявленi тiльця пiвмiсяцевої форми iз загостреним кiнцем, блаки-тною цитоплазмою, ядром червоного кольору. Яких найпростiших виявлено в мазках?

K. Токсоплазми

L. Малярiйнi плазмодiї

M. Дерматотропнi лейшманiї

N. Вiсцеротропнi лейшманiї

O. Трипаносоми

175. Пiд час статевого дозрiвання клi-тини чоловiчих статевих залоз почина-ють продукувати чоловiчий статевий гормон тестостерон, який обумовлює появу вторинних статевих ознак. Якi клiтини чоловiчих статевих залоз про-дукують цей гормон?

K. Клiтини Лейдiга

L. Сустентоцити

M. Клiтини Сертолi

N. Пiдтримуючi клiтини

O. Сперматозоїди

176. Iзольована клiтина серця люди-ни автоматично генерує iмпульси збу-дження з частотою 60 разiв за хвилину. З якої структури серця отримано цю клiтину?


K. Синоатрiальний вузол

L. Передсердя

M. Шлуночок

N. Атрiовентрикулярний вузол

O. Пучок Гiса

177. При обстеженi пацiєнта встанови-ли сильний, врiвноважений, iнертний тип вищої нервової дiяльностi за Па-вловим. Якому темпераменту за Гiппо-кратом вiдповiдає пацiєнт?

K. Флегматик

L. Сангвiнiк

M. Холерик

N. Меланхолiк

O. -

178. У хворого крововилив у задню цен-тральну звивину. До порушення якого виду чутливостi з протилежного боку це призведе?

K. Шкiрна та пропрiоцептивна

L. Зорова

M. Слухова

N. Нюхова та смакова

O. Слухова i зорова

179. У пункцiйному бiоптатi печiнки ви-явлена дистрофiя гепатоцитiв з некро-зами, а також склероз з порушеннями балкової та часточкової будови, з утво-ренням несправжнiх часточок i реге-нераторних вузлiв. Оберiть найбiльш вiрогiдний дiагноз:

K. Цироз печiнки

L. Хронiчний гепатоз

M. Хронiчний гепатит

N. Прогресуючий масивний некроз печiнки

O. Гострий гепатит

180. У 60-ти рiчного пацiєнта була вияв-лена гiперглiкемiя та глюкозурiя. Для лiкування цього хворого лiкар призна-чив препарат для приймання всередину. Який це препарат?

K. Глiбенкламiд

L. Фуросемiд

M. Окситоцин

N. Панкреатин

O. Корглiкон

181. У людини, що виконувала важкуфiзичну роботу в умовах пiдвищеної температури навколишнього середови-ща, змiнилася кiлькiсть бiлкiв плазми кровi. Що саме має мiсце у даному ви-падку?


Крок 1 Загальна лiкарська пiдготовка (україномовний варiант) 2007 рiк  

K. Вiдносна гiперпротеїнемiя

L. Абсолютна гiпепротеїнемiя

M. Абсолютна гiпопротеїнемiя

N. Диспротеїнемiя

O. Парапротеїнемiя

182. У пiддослiдного щура з паралiчемкiнцiвки спостерiгається зникнення су-хожилкових i шкiрних рефлексiв, зни-ження м’язового тонусу, при цьому збе-рiгається здатнiсть м’язiв ураженої кiн-цiвки вiдповiдати збудженням на пряму дiю постiйного струму. Який тип пара-лiчу вiдзначається у тварини?

K. В’ялий периферичний

L. В’ялий центральний

M. Спастичний периферичний

N. Спастичний центральний

O. Екстрапiрамiдний

183. Лiквiдатора аварiї на АЕС, якийотримав опромiнення, стало турбува-ти блювання, яке виникає несподiвано. Який препарат слiд призначити хворо-му?

K. Метоклопрамiд

L. Резерпiн

M. Атропiн

N. Аерон

O. Де-нол

184. У хворого з гострим циститом пiдчас дослiдження сечi виявили лейкоци-ти та багато грамнегативних паличок. При посiвi виросли колонiї слизового характеру, якi утворювали зелений роз-чинний пiгмент. Який мiкроорганiзм, найбiльш вiрогiдно, є причиною захво-рювання?

K. P seudomonas aeruginosa

L. Escherihia coli

M. Klebsiella pneumoniae

N. P roteus mirabilis

O. Salmonella enteritidis

185. Чоловiк 45-ти рокiв звернувсядо лiкаря з приводу бляшкоподiбно-го утвору на шиї. В бiоптатi шкiри гi-стологiчно виявлено пухлиннi клiтини, розташованi гнiздами, якi мають кру-глу та овальну форму з вузьким обод-ком базофiльної цитоплазми та схожi на клiтини базального шару епiдермiсу. Як називається пухлина в пацiєнта?


K. Базалiома

L. Епiдермальний рак

M. Гiдраденома

N. Трихоепiтелiома

O. Сирiнгоаденома

186. У чоловiка з’явилися бiль, набрякта почервонiння шкiри у передньо-верхнiй частинi стегна та великого пальця стопи. Якi лiмфатичнi вузли ни-жньої кiнцiвки вiдреагували на запаль-ний процес?

K. Поверхневi пахвиннi

L. Глибокi пахвиннi

M. Внутрiшнi повздовжнi

N. Поверхневi повздовжнi

O. Загальнi повздовжнi

187. До лабораторiї надiйшов матерi-ал iз рани хворого. Попереднiй дiагноз - газова гангрена. Яким мiкробiологi-чним методом можна встановити видо-ву приналежнiсть збудника?

K. Бактерiологiчний

L. Алергiчний

M. Бактерiоскопiчний

N. Серологiчний

O. РIА

188. У культурi клiтин, отриманих вiдхворого з лiзосомною патологiєю, ви-явлено накопичення значної кiлькостi лiпiдiв у лiзосомах. При якому з перелi-чених захворювань має мiсце це пору-шення?

K. Хвороба Тея-Сакса

L. Подагра

M. Фенiлкетонурiя

N. Хвороба Вiльсона-Коновалова

O. Галактоземiя

189. У чоловiка пiсля черепно-мозковоїтравми виникла правобiчна косоокiсть, що сходиться. Пошкодження якого черепно-мозкового нерва призвело до таких наслiдкiв?

K. n.abducens

L. n.f acialis

M. n.trigeminus

N. n.trochlearis

O. n.oculomotorius

190. При проникаючому пораненнi пе-редньої черевної стiнки раневий канал пройшов над малою кривиною шлунка. Яке утворення очеревини найвiрогiднi-ше пошкоджене?


Крок 1 Загальна лiкарська пiдготовка (україномовний варiант) 2007 рiк  

F. Ligamentum hepatogastricum

G. Ligamentum gastrocolicum

H. Ligamentum hepatoduoduodenale

I. Ligamentum hepatorenale

J. Ligamentum triangulare sinistrum

191. У кроля перерiзали нерв, що iннер-вує праве вухо, i видалили правий верх-нiй шийний симпатичний вузол. Одра-зу пiсля операцiї провели вимiрюван-ня температури шкiри вух. Виявилося, що температура шкiри вуха кролика на боцi денервацiї на 1, 50 C вища, нiж на протилежному iнтактному боцi. Що з наведеного є найбiльш вiрогiдною при-чиною вказаних явищ?

F. Артерiальна гiперемiя нейропаралi-тичного типу

G. Артерiальна гiперемiя нейротонiчно-го типу

H. Артерiальна гiперемiя, обумовлена метаболiчними факторами

I. Реактивна артерiальна гiперемiя

J. Фiзiологiчна артерiальна гiперемiя

192. У чоловiка 63-х рокiв захворю-вання почалось гостро з явищ гостро-го трахеїту i бронхiту, до яких приєд-налася бронхопневмонiя. На 10-ту до-бу хворий помер вiд легенево-серцевої недостатностi. На розтинi виявлений фiбринозно-геморагiчний ларинготра-хеобронхiт; легенi збiльшенi в об’ємi, на розрiзi мають "пiстрявий"вигляд за рахунок чергування дiлянок бронхо-пневмонiї, крововиливiв у легеневу па-ренхiму, гострих абсцесiв i ателектазiв. У внутрiшнiх органах - дисциркулятор-нi та дистрофiчнi змiни. Який дiагноз найбiльш вiрогiдний?

F. Грип, важка форма

G. Грип середньої важкостi

H. Парагрип

I. Респiраторно-синцитiальна iнфекцiя

J. Аденовiрусна iнфекцiя

193. На аутопсiї померлого вiд гри-пу чоловiка вiдзначено, що серце де-що збiльшене у розмiрах, пастозно, на розрiзi мiокард тьмяний, з крапом. Мiкроскопiчно: у мiокардi на всьому протязi ознаки паренхiматозної жиро-вої i гiдропiчної дистрофiї, строма на-брякла, з незначною макрофагально-лiмфоцитарною iнфiльтрацiєю, судини повнокровнi; периваскулярно - петехi-альнi крововиливи. Який вид мiокарди-ту розвинувся в даному випадку?


F. Серозний дифузний

G. Промiжний пролiферативний

H. Серозний вогнищевий

I. Гнiйний

J. Гранулематозний

194. У хворого на хронiчну серцеву не-достатнiсть, незважаючи на терапiю кардiотонiчними засобами i тiазидовим дiуретиком, зберiгаються набряки i ви-никла загроза асциту. Який препарат слiд призначити для пiдсилення дiуре-тичного ефекту застосованих лiкiв?

F. Спiронолактон

G. Фуросемiд

H. Амiлорид

I. Клопамiд

J. Манiтол

195. У хворого на колагеноз пiсля три-валого прийому преднiзолону з’явив-ся спастичний бiль скелетних м’язiв внаслiдок розвитку гипокалiємiї. Який препарат треба використати для коре-кцiї обмiну калiю?

F. Панангiн

G. Дитилiн

H. Дiазепам

I. Но-шпа

J. Тирокальцитонiн

196. Хлопчик 7-ми рокiв. Об’єктивно:на гiперемованому фонi шкiри дрiбно-крапчастий яскраво-рожевий висип на лобi, шиї, внизу живота, пiдколiнних ямках; носо-губний трикутник блiдий. В ротоглотцi - вiдмежована яскраво-червона гiперемiя; мигдалики набряклi, пухкi, в лакунах є гнiй, язик малиновий. Шийнi лiмфовузли збiльшенi, щiльнi, болючi. Який найбiльш вiрогiдний дiа-гноз?

F. Скарлатина

G. Краснуха

H. Кашлюк

I. Дифтерiя

J. Iнфекцiйний мононуклеоз

197. Пацiєнт скаржиться на сухiсть шкi-ри голови, свербiж, ламкiсть i випадiн-ня волосся. При обстеженнi встанов-лений дiагноз: себорея. З порушенням дiяльностi яких клiтин це пов’язано?

F. Клiтини сальних залоз

G. Клiтини потових залоз

H. Епiтелiоцити

I. Адипоцити

J. Меланоцити


Крок 1 Загальна лiкарська пiдготовка (україномовний варiант) 2007 рiк  

198. В хiрургiчному вiддiленнi лiкарнiвиник спалах госпiтальної iнфекцiї, що проявлялася в частому нагноєннi пiсля-операцiйних ран. При бактерiологiчно-му дослiдженнi гною був видiлений зо-лотистий стафiлокок. Яке дослiдження треба використати для виявлення дже-рела цього збудника серед персоналу вiддiлення?

F. Фаготипування

G. Мiкроскопiя

H. Серологiчна iдентифiкацiя

I. Визначення чутливостi до антибiоти-кiв

J. Бiохiмiчна iдентифiкацiя

199. Внаслiдок короткочасного фiзи-чного навантаження у людини рефле-кторно зросли частота серцевих скоро-чень та системний артерiальний тиск. Активацiя яких рецепторiв найбiль-шою мiрою зумовила реалiзацiю пре-

Крок 1 Загальна лiкарська пiдготовка (україномовний варiант) 2008 рiк  

1. Пiсля вживання жирної їжi у хво-рого з’являються нудота та печiя, має мiсце стеаторея. Причиною такого ста-ну може бути:

P. Нестача жовчних кислот

Q. Пiдвищене видiлення лiпази

R. Порушення синтезу трипсину

S. Нестача амiлази

T. Порушення синтезу фосфолiпази

2. У немовляти внаслiдок неправиль-ного годування виникла виражена дi-арея. Одним з основних наслiдкiв дiа-реї є екскрецiя великої кiлькостi бiкар-бонату натрiю. Яка форма порушення кислотно-лужного балансу має мiсце в цьому випадку?

P. Метаболiчний ацидоз

Q. Метаболiчний алкалоз

R. Респiраторний ацидоз

S. Респiраторний алкалоз

T. Не буде порушень кислотно-лужного балансу

3. У трирiчної дитини з пiдвищеноютемпературою тiла пiсля прийому аспi-рину спостерiгається посилений гемо-лiз еритроцитiв. Вроджена недоста-тнiсть якого ферменту могла виклика-ти у дитини гемолiтичну анемiю?

P. Глюкозо-6-фосфатдегiдрогеназа

Q. Глюкозо-6-фосфатаза

R. Глiкогенфосфорилаза

S. Глiцеролфосфатдегiдрогеназа

T. γ -глутамiлтрансфераза

4. Людина хворiє на цукровий дiабет,що супроводжується гiперглiкемiєю натще понад 7,2 ммоль/л. Рiвень якого бiлку плазми кровi дозволяє ретроспе-ктивно (за попереднi 4-8 тижнi до об-стеження) оцiнити рiвень глiкемiї?

P. Глiкозильований гемоглобiн

Q. Альбумiн

R. Фiбриноген

S. С-реактивний бiлок

T. Церулоплазмiн

5. Пiд час лапаротомiї хiрург виявивгангренозне ураження низхiдної обо-дової кишки. Тромбоз якої артерiї зу-мовив цей стан?

P. Лiва ободова

Q. Серединна ободова

R. Права ободова

S. Клубово-ободова

T. Верхня брижова


6. У пацiєнта 60-ти рокiв виявлено по-гiршення сприйняття звукiв високої ча-стоти. Порушення стану яких структур слухового аналiзатора зумовило цi змi-ни?

P. Основна мембрана завитки бiля овального вiконця

Q. Основна мембрана завитки бiля гелiкотреми

R. Євстахiєва труба

S. М’язи середнього вуха

T. Барабанна перетинка

7. З сироватки кровi людини видiлилип’ять iзоферментних форм лактатдегi-дрогенази i вивчили їх властивостi. Яка властивiсть доводить, що видiленi iзо-ферментнi форми одного i того ж фер-менту?

P. Каталiзують одну i ту ж реакцiю

Q. Однакова молекулярна маса

R. Однаковi фiзико-хiмiчнi властивостi

S. Тканинна локалiзацiя

T. Однакова електрофоретична рухли-вiсть

8. Було доведено, що молекула незрi-лої i-РНК (про-i-РНК) мiстить бiльше триплетiв, чим знайдено амiнокислот у синтезованому бiлку. Це пояснюється тим, що трансляцiї у нормi передує:

P. Процесiнг

Q. Iнiцiацiя

R. Репарацiя

S. Мутацiя

T. Реплiкацiя

9. У хворого виявлено зниження вмiстуiонiв магнiю, якi потрiбнi для прикрi-плення рибосом до гранулярної ендо-плазматичної сiтки. Вiдомо, що це при-зводить до порушення бiосинтезу бiлка. Який саме етап бiосинтезу бiлка буде порушено?

P. Трансляцiя

Q. Транскрипцiя

R. Реплiкацiя

S. Активацiя амiнокислот

T. Термiнацiя

10. Студент старанно конспектує ле-кцiю. Якiсть конспектування значно погiршилась, коли сусiди стали розмов-ляти. Який вид гальмування умовних рефлексiв є причиною цього?


Крок 1 Загальна лiкарська пiдготовка (україномовний варiант) 2008 рiк  

P. Зовнiшнє

Q. Позамежове





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 397 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.043 с)...