Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

The Gerund



Герундій – це неособова форма дієслова, яка має властивості іменника і дієслова. Форми герундія утворюються за допомогою закінчення - ing, яке додається до основи дієслова. Герундій має одну просту і три складні форми:

Форми герундія Active Passive
Simple Perfect helping having helped being helped having been helped

Simple Gerund, активний і пасивний, виражає дію, що відбувається одночасно з дією, вираженою дієсловом-присудком у реченні в теперішньому, минулому або майбутньому часі:

My friend dreamed of becoming a traffic policeman. – Мій друг мріяв стати офіцером дорожньої міліції.

Perfect Gerund, активний і пасивний, вживається для позначення дії, яка передує дії, вираженій дієсловом-присудком у реченні:

І remember having been sentenced to ten months for shoplifting. – Я пам'ятаю, мене засудили до 10 місяців тюремного ув'язнення за крадіжку в магазині.

Герундій разом з іменником або присвійним займенником, що стоїть перед ним й позначає діяча, утворює герундіальний зворот і передає самостійну думку:

І remember my friends having helped me then. – Я пам'ятаю, що мої друзі допомогли мені тоді.

У реченні герундій може бути підметом, частиною присудка, прямим або непрямим додатком чи означенням. Наприклад:

Learning the basic practical skills of police work helps them become moreskilful police officers. – Оволодіння основними практичними навичками поліцейської роботи допомагає їм стати досвідченішими офіцерами поліції.

Our aim is helping the community. – Наша мета допомогати суспільству.

Do you enjoy driving the car? – Тобі подобається керувати автомобілем?

Подібно до іменника він часто вживається з прийменниками і присвійними займенниками. Наприклад:

I like your idea of becoming a lawyer. – Мені подобається твоя ідея стати юристом.





Дата публикования: 2015-10-09; Прочитано: 429 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...